Nosalty Logó

Spárgakrémleves medvehagymás csigával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Spárgakrémleves medvehagymás csigával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 241 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 959 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 85 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 241 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1629 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3237 micro
Összesen 959 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A spárga két végét megfogjuk, és eltörjük. Ahol a spárga kettétört, onnantól kezdődik a fás rész, ezért különböző főzési időt igényel a két rész. A zsenge spárgasípokat alaplében vagy húslevesben 3-4perc alatt roppanósra főzzük, majd hideg vízben lehűtjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A spárga alsó kicsit fásabb részét meghámozzuk, ha szükséges, és 2-3 cm darabokra vágjuk.
  2. Kevés olívaolaj és vaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk aközel azonos méretűre darabolt spárgát és a burgonyát. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a spárgasípok főzősénél használt alaplével, így ezek az ízanyagok sem vesznek kárba. 20 perc alatt készre főzzük.
  3. Közben elkészítjük a levesbetétet: a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított medvehagymát. Palacsintasütőben felhevítjük a zsiradékot, és a "lepény" mindkét oldalát készre sütjük. A fordításnál vigyázzunk, nehogy szétszakadjon. Ennek elkerülése érdekében várjuk meg, míg teljesen megsül az egyik oldal, így könnyebben elengedi majd a palacsintasütő. Ha mindkét oldala szépen megsült, egy tálra csúsztatjuk, és még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, felszeleteljük.
  4. Mikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, hogy kelően sima és krémes legyen a leves. Tejszínnel kicsit összeforraljuk, majd miután elzártuk alatta a lángot, pár csepp citromlével tesszük izgalmasabbá. Ha nem azonnal fogyasztjuk, akkor kevés vajat csipkedjünk a tetejére.A spárgasípokkal és tojáscsigákkal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6375
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

Könnyű és igen ízletes leves a tavasz első ajándékaiból.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

finomság :)

A kis gasztronauta

:P

Torma

Finom és szép, mentettem, köszönöm :) Üdv, Torma :)

A kis gasztronauta

Köszönöm szépen kedves Torma! :) Szép napot, Bea

Törölt felhasználó

Ezt fogom f?zni hétvégén! Csak a csiga spenótos lesz. Éljen a spárga szezon!!!

Törölt felhasználó

Megf?ztem. Nagyon-nagyon finom volt. A másfél éves kislányom is, -aki nem valami nagy ev? - megevett egy hatalmas adagot. Mivel én egy kicsit parázok a medvehagymától , ezért spenóttal helyettesítettem és tettem hozzá zúzott fokhagymát. Ez a verzió is finom :) köszönöm a receptet, szerintem amíg spárga szezon van, addig többször is terítéken lesz ;)

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek