Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves vajgaluskával

Spárgakrémleves vajgaluskával
Spárgakrémleves vajgaluskával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a spárgát, és most itt a szezonja. A színhatás miatt zöldet vettem, szerintem ez finomabb is. Régen nem készítettem már vajgaluskát, ezért most ez lett a levesbetét. A tálaláskor díszítésként tépőpetrezselymet használtam.

hozzávalók / 4 adag

leveshez

galuskához

ajánlat

Nagyon finom és könnyű leves. A diétázáshoz is megfelelő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgasípokat megmossuk, és a végéből kb. három centit levágunk. Lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd óvatosan kiszedjük egy tálra hűlni.
  2. Amikor kézmelegre lehűlt, a koronájánál négy-öt centire levágjuk, és félretesszük. A többi részét két-három centis darabokra vágjuk, és visszatesszük a főzővízbe, és a fűszerekkel együtt készre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg a leves hűl, elkészítjük a vajgaluska tésztáját. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a feltört tojást. Megsózzuk, és belekeverjük a zabkorpát. Nokedli állagú tésztát készítünk belőle.
  4. A lehűlt levest leturmixoljuk, és visszatesszük a fazékba forrni. Amikor forr, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a vajgaluska tésztáját, és megfőzzük. Beletesszük a félretett spárga koronákat. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt.
  5. Tálaláskor tépőpetrezselyemmel díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 105
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgaleves, tejszínes spárgakrémleves, tejszínes spárgakrémleves vajgaluskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

201
zöldspárga 50 dkg
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
növényi tejszín 1 dl
víz 1 l
1 kávéskanál
tojás 1 db
vaj 5 dkg
zabkorpa 4 ek
1 kávéskanál