r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Spárgakrémleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 201 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 802 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 46 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 201 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4074.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    3283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 802 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

leveshez

galuskához

Elkészítés

leveshez

  1. A spárgasípokat megmossuk, és a végéből kb. három centit levágunk. Lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd óvatosan kiszedjük egy tálra hűlni.
  2. Amikor kézmelegre lehűlt, a koronájánál négy-öt centire levágjuk, és félretesszük. A többi részét két-három centis darabokra vágjuk, és visszatesszük a főzővízbe, és a fűszerekkel együtt készre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg a leves hűl, elkészítjük a vajgaluska tésztáját. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a feltört tojást. Megsózzuk, és belekeverjük a zabkorpát. Nokedli állagú tésztát készítünk belőle.
  4. A lehűlt levest leturmixoljuk, és visszatesszük a fazékba forrni. Amikor forr, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a vajgaluska tésztáját, és megfőzzük. Beletesszük a félretett spárga koronákat. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt.
  5. Tálaláskor tépőpetrezselyemmel díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2760
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Ajánló

Nagyon finom és könnyű leves. A diétázáshoz is megfelelő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a spárgát, és most itt a szezonja. A színhatás miatt zöldet vettem, szerintem ez finomabb is. Régen nem készítettem már vajgaluskát, ezért most ez lett a levesbetét. A tálaláskor díszítésként tépőpetrezselymet használtam.

Hozzávalók

leveshez

galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek