Spárgabrülé bazsalikomos eperraguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A brüléhez
-
83g fehér spárga12 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
27g tojássárgája86 kcal
-
18 kcal
Az eperraguhoz
-
83g eper25 kcal
-
19 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
296
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A brüléhez
-
500g fehér spárga70 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
Az eperraguhoz
-
500g eper150 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
1775
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A brüléhez
-
34g fehér spárga5 kcal
-
13.6g habtejszín40 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10.9g tojássárgája35 kcal
-
1.4g fehér csokoládé7 kcal
Az eperraguhoz
-
34g eper10 kcal
-
8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
121
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 160.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 726 micro
Összesen
296
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 112.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1962 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2056.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1076 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.2 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 964.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 395 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 538 micro
-
Kolin: 1435 mg
-
Retinol - A vitamin: 1143 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 1865 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4358 micro
Összesen
1775
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
A brüléhez
-
500 g fehér spárga
-
200 ml habtejszín
-
60 g cukor
-
8 db tojássárgája
-
20 g fehér csokoládé
Az eperraguhoz
-
30 g vaníliás cukor
Elkészítés
A brüléhez
- Az itt leírt módon (csak éppen vízgőz felett (70 fokon) és kerül bele csoki is), elkészítem a brülét, majd hozzáadom a párolt, leturmixolt, szőrszitán áttört spárgát. Maghőmérőt célszerű használni, hogy ne egy rántottát kapjunk.
- A formákba öntött brülét 120 C-on, vízfűrdöben 50 percet gőzölöm.
- Közben elkészítem az eperragut: a megmosott, kicsumázott epret apró kockákra vágom, összekeverem a vaníliás cukorral, a finomra vágott bazsalikomlevelekkel és valódi balzsamecetet csepegtetek rá.
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9206
- Feltöltés dátuma: 2009. május 28.
Ajánló
Francois rozé pezsgőt jól behűtve fogyasztottunk hozzá. Mondanom se kell, kiváló volt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Bábel étteremben járva ihletett meg a spárgából készült desszert, amit a bazsalikomos eperrel egészítettem ki.