r
Nosalty Logó

Spárga "tortácskák"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárga "tortácskák"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 879 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1709 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2709 micro
Összesen 879 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gratin mártást készítünk az itt leírt módon, de csak tejszínnel és parmezánt teszünk bele ementáli helyett. Ha nagyon sűrű lenne (szinte egy "tömbbe" áll össze, pici tejjel hígítsuk, de jó sűrű legyen!)
  2. A spárgákattisztítjuk, majd afejüket kb. 3-4 cm magasságban levájuk, ugyanis ehhezaz ételhez most csak szárukat használjuk fel.
  3. A szuffléformák méretétől függő darabokra vágjuk a spárgát. (Kb. 3-4 darabba vágjuk)
  4. A szuffléformákat kivajazzuk és körberakjuk a spárgákkal (az oldalát és az alját). Ha marad még spárgánk, azt vágjuk fel apró pici darabokra és dobjuk bele az "üregbe". Kanalazzuk rá a gratin mártást és előmelegített sütőben kb. fél óráig süssük.
  5. Fejjel lefelé tányérra borítjuk, kissé hűlni hagyjuk. Elvileg a saját súlyánál fogva kijön a formából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7284
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 11.

Ajánló

Köretnek egy szelet grillezett lazac vagy akár csirkemell mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Opció a spárga-édeskömény salátából visszamaradt szárak "hasznosítására".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek