r
Nosalty Logó

Zöldbabos szója

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cafika
Zöldbabos szója
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 927 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 464 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 927 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3542 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a szójababokat hideg vízbe beáztatjuk.
  2. A megmosott szójababot feltesszük egy lábasban pici sóval, babérlevéllel főzni, puhára főzzük (kuktában 20 perc), majd leszűrjük.
  3. Amíg a szójabab fő, a hagymát apróra metéljük, 2-3 ek olívaolajon megfonnyasszuk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét, és kb. 15-20 percig kis lángon rotyogtatjuk, néha megkevergetve.
  4. Közben a zöldbabot is megmossuk, a két szélén levágjuk a végeket, majd ezt is picit sós vízben, 3 babérlevéllel puhára főzzük (kuktában 7 perc), ha puha, rögtön hideg vizet folyatunk rá, így megtartja a zöld színét.
  5. Ha főtt krumplival szeretnénk tálalni, azt is meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük (kuktában 5 perc).
  6. Ha zöldbab és a szója is puha, akkor a zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra metéljük, hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, a szóját is, és együtt még kb. 10 percig összeérleljük, kis lángon.
  7. Közben ha kell utánasózunk, és hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra metélt bazsalikomot is.
  8. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3649
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Ez a recept kiváló hidegen is, csak úgy magában. Tálalhatjuk főtt krumplival, rizzsel vagy tésztával, meg lehet bolondítani még reszelt parmezánnal is.

Receptkategóriák

Igyekszem a tányérokba sok-sok zöldséget becsempészni, ez itt egy újabb, hmmm... nagyon finom recept.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

9 étel, melyet a nyárkedvenc lecsó ihletett

A lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!

Nosalty

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.