Nosalty Logó

Zöldbabos szója

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Zöldbabos szója
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 464 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 927 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 464 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    1445 micro
Összesen 927 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3542 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a szójababokat hideg vízbe beáztatjuk.
  2. A megmosott szójababot feltesszük egy lábasban pici sóval, babérlevéllel főzni, puhára főzzük (kuktában 20 perc), majd leszűrjük.
  3. Amíg a szójabab fő, a hagymát apróra metéljük, 2-3 ek olívaolajon megfonnyasszuk, majd hozzáöntjük a paradicsompürét, és kb. 15-20 percig kis lángon rotyogtatjuk, néha megkevergetve.
  4. Közben a zöldbabot is megmossuk, a két szélén levágjuk a végeket, majd ezt is picit sós vízben, 3 babérlevéllel puhára főzzük (kuktában 7 perc), ha puha, rögtön hideg vizet folyatunk rá, így megtartja a zöld színét.
  5. Ha főtt krumplival szeretnénk tálalni, azt is meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük (kuktában 5 perc).
  6. Ha zöldbab és a szója is puha, akkor a zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra metéljük, hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, a szóját is, és együtt még kb. 10 percig összeérleljük, kis lángon.
  7. Közben ha kell utánasózunk, és hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra metélt bazsalikomot is.
  8. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3525
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Ez a recept kiváló hidegen is, csak úgy magában. Tálalhatjuk főtt krumplival, rizzsel vagy tésztával, meg lehet bolondítani még reszelt parmezánnal is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igyekszem a tányérokba sok-sok zöldséget becsempészni, ez itt egy újabb, hmmm... nagyon finom recept.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.