r
Nosalty Logó

Spanyol paradicsomleves - Gazpacho

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
AGI-22
Spanyol paradicsomleves - Gazpacho
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    485 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    2077 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1939.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    961 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1109 micro
  • β-karotin
    8309 micro
  • β-crypt
    988 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    2016 micro
Összesen 492 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    1188 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 22 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a zöldségeket, az uborkát meghámozzuk, majd felaprítjuk őket, és beletesszük a turmixgépbe.
  2. A vöröshagymát apró lyukú reszelőn, a fokhagymát fokhagyma passzírozón érdemes aprítani, hozzátenni a zöldségekhez.
  3. Megsózzuk, borsozzuk, aztán meghintjük a zsemlemorzsával, meglöttyintjük az olajjal, majd hozzáadjuk az ecetet és a vizet is.
  4. Alaposan összeturmixoljuk, majd megkóstoljuk, ízlés szerint még tovább ízesíthetjük (ha szükséges), a kész levest fedett edényben lehűtjük 1-2 órán át, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 20704
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Ajánló

FONTOS!  A turmixgépet csak 2/3-3/4 részig tegyük tele! A kaliforniai paprikából tulajdonképpen egy 1/2 db is elég, kiváló 2 db TV paprika helyette, de nekem most véletlenül ez volt itthon. A paradicsomokból vegyes fajtát használtam, a legnyomibbakat tettem bele, meg a lucullust, mert annak túl vastag a héja egyébként. Aki intenzívebb ízű levest szeretne, tehet bele 1 egész uborkát, vagy kicsit több hagymát is. Többen a szikkadt kenyérre esküsznek, de nálam nincs itthon kenyér, csak pászka. Ez az étel nagyon egészséges, bárki eheti, a nyári hőségben különösen üdítő, a súlyvesztést is elősegíti.

Receptkategóriák

A gazpachoról először idén tavasszal, az interneten olvastam. Bizony, először elszörnyűlködtem, amikor olvastam a hozzávalókat. De mivel a fogyás lehetőségével is kecsegtettek, 1-szer kipróbáltam, és ízlett. Azóta már több gazpacho receptet is találtam a neten, de egyik sem tetszett. Így tovább gondoltam, alakítottam a saját szám íze szerint. Ez a variáció lett a nyerő!

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek