Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol paradicsomleves - Gazpacho

Spanyol paradicsomleves - Gazpacho
Spanyol paradicsomleves - Gazpacho
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gazpachoról először idén tavasszal, az interneten olvastam. Bizony, először elszörnyűlködtem, amikor olvastam a hozzávalókat. De mivel a fogyás lehetőségével is kecsegtettek, 1-szer kipróbáltam, és ízlett. Azóta már több gazpacho receptet is találtam a neten, de egyik sem tetszett. Így tovább gondoltam, alakítottam a saját szám íze szerint. Ez a variáció lett a nyerő!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

FONTOS!  A turmixgépet csak 2/3-3/4 részig tegyük tele! A kaliforniai paprikából tulajdonképpen egy 1/2 db is elég, kiváló 2 db TV paprika helyette, de nekem most véletlenül ez volt itthon. A paradicsomokból vegyes fajtát használtam, a legnyomibbakat tettem bele, meg a lucullust, mert annak túl vastag a héja egyébként. Aki intenzívebb ízű levest szeretne, tehet bele 1 egész uborkát, vagy kicsit több hagymát is. Többen a szikkadt kenyérre esküsznek, de nálam nincs itthon kenyér, csak pászka. Ez az étel nagyon egészséges, bárki eheti, a nyári hőségben különösen üdítő, a súlyvesztést is elősegíti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a zöldségeket, az uborkát meghámozzuk, majd felaprítjuk őket, és beletesszük a turmixgépbe.
  2. A vöröshagymát apró lyukú reszelőn, a fokhagymát fokhagyma passzírozón érdemes aprítani, hozzátenni a zöldségekhez.
  3. Megsózzuk, borsozzuk, aztán meghintjük a zsemlemorzsával, meglöttyintjük az olajjal, majd hozzáadjuk az ecetet és a vizet is.
  4. Alaposan összeturmixoljuk, majd megkóstoljuk, ízlés szerint még tovább ízesíthetjük (ha szükséges), a kész levest fedett edényben lehűtjük 1-2 órán át, majd tálaljuk.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 194
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

AGI-22

Mióta szakács: 2011.06.05.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldséges paradicsomleves, zöldségleves paradicsomosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mismanc
Mismanc Mon, 2012-08-06 11:35

Köszi a jó receptet! Elkészítettem és nagyon finom volt. Ebben a hőségben ideális!

126
paradicsom 1 kg
kígyóuborka 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
almaecet 1 ek
olívaolaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
víz 2 dl