Spanyol paradicsomleves - Gazpacho
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g paradicsom45 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
16 kcal
-
12 kcal
-
9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g almaecet0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
50g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g paradicsom180 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
62 kcal
-
49 kcal
-
38 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g almaecet1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
200g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
46.2g paradicsom8 kcal
-
9.2g kígyóuborka1 kcal
-
3 kcal
-
2 kcal
-
10.6g zöld kaliforniai paprika2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.2g almaecet0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
9.2g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 485 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 277 micro
-
β-karotin 2077 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 504 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1080.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1939.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 783 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 961 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1109 micro
-
β-karotin 8309 micro
-
β-crypt 988 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 2016 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 1188 micro
-
Lut-zea 93 micro
Hozzávalók
-
1 kg paradicsom
-
0.5 db kígyóuborka
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek zsemlemorzsa
-
2 dl víz
Elkészítés
- Megmossuk a zöldségeket, az uborkát meghámozzuk, majd felaprítjuk őket, és beletesszük a turmixgépbe.
- A vöröshagymát apró lyukú reszelőn, a fokhagymát fokhagyma passzírozón érdemes aprítani, hozzátenni a zöldségekhez.
- Megsózzuk, borsozzuk, aztán meghintjük a zsemlemorzsával, meglöttyintjük az olajjal, majd hozzáadjuk az ecetet és a vizet is.
- Alaposan összeturmixoljuk, majd megkóstoljuk, ízlés szerint még tovább ízesíthetjük (ha szükséges), a kész levest fedett edényben lehűtjük 1-2 órán át, majd tálaljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 20704
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.
Ajánló
FONTOS! A turmixgépet csak 2/3-3/4 részig tegyük tele! A kaliforniai paprikából tulajdonképpen egy 1/2 db is elég, kiváló 2 db TV paprika helyette, de nekem most véletlenül ez volt itthon. A paradicsomokból vegyes fajtát használtam, a legnyomibbakat tettem bele, meg a lucullust, mert annak túl vastag a héja egyébként. Aki intenzívebb ízű levest szeretne, tehet bele 1 egész uborkát, vagy kicsit több hagymát is. Többen a szikkadt kenyérre esküsznek, de nálam nincs itthon kenyér, csak pászka. Ez az étel nagyon egészséges, bárki eheti, a nyári hőségben különösen üdítő, a súlyvesztést is elősegíti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A gazpachoról először idén tavasszal, az interneten olvastam. Bizony, először elszörnyűlködtem, amikor olvastam a hozzávalókat. De mivel a fogyás lehetőségével is kecsegtettek, 1-szer kipróbáltam, és ízlett. Azóta már több gazpacho receptet is találtam a neten, de egyik sem tetszett. Így tovább gondoltam, alakítottam a saját szám íze szerint. Ez a variáció lett a nyerő!