Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos paradicsomleves 2. -galuskával

Bazsalikomos paradicsomleves 2. -galuskával
Bazsalikomos paradicsomleves 2. -galuskával
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvencem a paradicsomleves, de csak édesen, galuskával és hagyma nélkül! Nagymamám receptjét osztottam most meg veletek, csak a bazsalikommal felturbóztam egy kicsit. Viszont a paradicsomlé házi főzésű, meg se közelíti az ízét a bolti változat, de ha nincs más, természetesen abból is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskatésztához

ajánlat

Könnyű, tápláló leves, húsos fogások elé tökéletes választás!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk.
  2. Ha kész a rántás, az edényt a tűzről félrehúzva, folyamatos kevergetés mellet beleöntjük a paradicsomlét, majd csomómentesre elkeverjük.
  3. Beleöntjük a vizet és a tűzhelyre visszarakva, csipet sóval ízesítve, lassan felforraljuk
  4. Ha már 5-6 perce forr a levesünk, hozzáadjuk a cukrot és még kb. 5 percig tovább főzzük. Ízlés szerint cukrozzuk.
  5. Beletesszük a bazsalikomot és beleszaggatjuk kiskanállal a galuskát - néhányszor megkeverve, nehogy összeragadjanak.
  6. Ha a galuskák fent úsznak a leves tetején, tálalhatunk.

Galuska készítése:

  1. Összekeverjük a hozzávalókat (a liszt mennyisége változhat- a tojás méretétől függ), lágyabb tésztát készítünk.
  2. Kiskanállal kicsi galuskákat szaggatunk a levesbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 41 353
elküldve: 0
receptkönyvben: 121
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

paradicsomleves bazsalikommal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ednutka
Tünde / ednutka Fri, 2011-02-04 14:14

Nagyon fincsi! A nagymamám is így készíti a paradicslevest, imádom, csak bazsalikom helyett zellerzöldet használ!Köszi a receptet!

261
paradicsomlé 5 dl
víz 1 l
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 3 ek
bazsalikom 1 tk
tojás 1 db
finomliszt 7 evőkanál
0 ízlés szerint
víz 1 dl