r
Nosalty Logó

Spagetti olasz módra Dianaturától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Spagetti olasz módra Dianaturától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 171 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 390 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3904.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    867 mg
  • Nátrium
    2444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1556 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7668 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a spagetti főzővízét, amikorforr, beledobjuk a spagettit.
  2. Közben aprítógéppel nagyon apróra daraboljuk a darabka szalonnát.
  3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és rárakjuk az aprított szalonnát pirítani, amikor megpirult, hozzáöntjük a paradicsomszószt, és rányomjuk az egyik gerezd fokhagymát.
  4. Közeben az aprítógépbe rakjuk a sült húst vagy a pörkölthúst, és ezt is felaprítjuk nagyon apróra, esetleg pici szálakra tépkedjük, és ezt is a mártásba rakjuk rotyogni.
  5. A mártás kb. 10 perc alatt összefő, addigra elkészül a tészta is!
  6. A felaprított petrezselymet a kész mártásra rakjuk, és rányomjuk a másik gerezd fokhagymát, majd levesszük a tűzről.
  7. Leszűrjük a tésztát, nem öblítjük le(!!!), azonnal ráöntjük a mártást, és összeforgatjuk.
  8. Lefedjük, és pár percig hagyjuk, hogy magába szívja a szószt.
  9. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7525
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spagetti olasz módra Dianaturától
DiaNatura 132 recept

Olaszországban egy rendkívüli eseményen volt szerencsénk részt venni, egy naaaagy tészta-partyra voltunk hivatalosak. 20-30 család hívhatta meg az ismerőseit, így összesen körülbelül 400-an voltunk! Háromféle tésztából lehetett választani aznap, és lehetett vegyesen is kérni. /Egy tányéron háromféle mennyei tészta!!!! :)/ Ekkor volt szerencsém kipróbálni, azokat  a fajta húsos "pásztákat", amelynél a szószok készítésénél előbb megsütik a húst, és ezután aprítva vagy szálakra tépkedve adják így a mártáshoz. Passzírozott paradicsommal, olívaolajjal, tejszínnel készítik el, így a szárazabb húsból is mindig finom szaftos tészták sikerülnek. Íme az egyik változat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.