Spagetti emilia romagna
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
75g spagetti tészta278 kcal
-
50g prágai sonka70 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
63g főzőtejszín82 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
617
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g spagetti tészta1113 kcal
-
200g prágai sonka280 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2464
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
26.7g spagetti tészta99 kcal
-
17.8g prágai sonka25 kcal
-
17.8g zöldborsó14 kcal
-
22.3g főzőtejszín29 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
8.9g parmezán sajt35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
219
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1305.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 115.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
617
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.2 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5220.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1578 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1731 mg
-
Nátrium 1359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 461.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 865 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 532 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1042 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5010 micro
Összesen
2464
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 447 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
-
300 g spagetti tészta
-
200 g prágai sonka
-
250 g főzőtejszín
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
10 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spagettit feltesszük forrásban lévő vízben (1 ek olívaolaj hozzáadásával) főni - a csomagolás előírása szerint. Ha elkészült, leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, a szitát lefedjük, és melegen tartjuk.
- A sonkát kis kockára vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, majd hosszában elfelezzük, és vékonyan felkarikázzuk. Felhevítjük a vajat egy nagyobb serpenyőben, melyen a sonkát-hagymát puhulásig, kevergetve megpároljuk. (Ne pirítsuk, mert a sonka megkeményedik, a hagyma megkeseredik).
- Ekkor hozzáadjuk a borsót, az egészet felöntjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk, és közepes lángon addig forraljuk, amíg a borsó meg nem puhul (pár perc).
- Előmelegített tányérra halmozzuk a spagettit, és a tetejére kanalazzuk a forró szószt. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint parmezánnal.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3708
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.
Ajánló
Én a leírt szószt késhegynyi frissen reszelt szerecsendióval és egy kicsi elkapart fokhagymával dúsítottam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Már a 70-es évek óta készítem ezt a nagyon finom étket. Az igazán eredeti tésztája a tagliattelle, ami most nem volt kéznél, de én is mindig ebből csinálom. A spagetti is jó, merem így is ajánlani.