r
Nosalty Logó

Sózott sült máj Mikibácsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mikibácsi
Sózott sült máj Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1303 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 326 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5902.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    3593 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32530 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1074 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1303 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4694 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májszeleteket alaposan besózzuk, borsozzuk, rászórjuk a morzsolt majorannát, két zsályalevelet és a darabolt fokhagymát. Felöntjük a tejjel (vagy a kukorica-italporos vízzel), és ráöntünk 30ml (1 ek.) olajat. Lefedve hűtőben tartjuk minimum 1 órát, én inkább egy éjszakát szoktam.
  2. A serpenyőben zsírt forrósítunk, beletesszük a májszeleteket, egy-egy percig sütjük mindkét oldalát. Beledobjuk a két zsályalevelet is.
  3. Utána a hőfokot mérsékeljük, fedővel fedjük a serpenyőt, és a szelet vastagságától függően 10-12 perc alatt készre sütjük. A szelet belső hőmérséklete a 72 C fokot érje el, ekkor már nem piros a belseje. Ha 80 C fok fölé megy, akkor viszont kezd keseredni. Amikor kész, vegyük ki tányérra, ne hagyjuk tovább melegen a serpenyőben.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3956
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 26.

Ajánló

Krumplipürével fogyasztjuk, savanyúsággal. Ha nem vezetünk, akkor valami könnyű vörösbor passzol hozzá. Nem véletlen, hogy a pácban és a serpenyőben is van zsályalevél, más az íze a pácoláskor és más a sütéskor.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sózott sült máj Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

A dietetikusok ajánlása szerint együnk májat hetente, ez segít megőrizni egészségünket. Ezenkívül a sertésmáj most nálunk 380 Ft kilónként, tehát intenzíven pénztárcabarát alapanyag. De nem mindegy az íze és főként az állaga. Jól ismerem a cipőtalp keménységű, rágós májszeletet, ezt akartam elkerülni. Megnéztem, hogy a sózás és tejes pácolás után, ha egészben sütöm a vastag májszeletet, akkor is puha marad-e? A rövid válasz: igen. A pácolás tej helyett kukorica-italporral is működik, tehát tejérzékenyek is elkészíthetik ezzel a módszerrel a májat. Megéri rászánni az időt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek