r
Nosalty Logó

Óvári borda- Óvári szelet 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Óvári borda- Óvári szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 687 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2748 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 687 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7670.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2835 mg
  • Nátrium
    3024 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2748 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karaj filét fél centi vastagságúra szeleteljük, klopfolni nem szükséges.
  2. Elkészítjük a gombaragut: az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, a szeletelt fokhagymát, majd végül a felaprított gombát is hozzáadjuk.
  3. 10-15 percig kis lángon pirítjuk a ragut, közben fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal.
  4. Ha elkészült, kiszedjük a serpenyőből, és a maradék olajon a fűszerkeverékes lisztben megforgatott hússzeleteket elősütjük.
  5. Egy kevés olajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hússzeleteket, sonkaszeleteket, a gombás ragut elosztva -egymás tetejére.
  6. A végén egy-egy vékony sajttal beborítjuk a szeleteket.
  7. Sütőben közepes lángon kb. 20 percig pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22550
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Csirkemellszeletből is finom. Sokféle köret illik hozzá: krumplipüré, párolt rizs stb., én salátával tálaltam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvét tájékán a maradék sonka felfrissítésére kiváló recept, vendégváráskor sem elhanyagolható: előre elkészíthető, a társaság érkezésekor csak sütőbe kell tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!