Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós perec Évi néni konyhájából 2.

Sós perec Évi néni konyhájából 2.
Sós perec Évi néni konyhájából 2.
28 perc / előkészület: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkori mozis nasit idéz fel ez a recept. Szerintem akkor csak ezt és Bambit lehetett kapni a moziban.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit összegyúrjuk, és letakarva 3/4 órát kelesztjük.
  2. Ha duplájára kelt a tészta, átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, minden adagból hosszú, kb. 40 cm-es rudat sodrunk, amiből perecet formálunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 1/4 órát pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 10 percig sütjük.
  4. Egy tk. sót és egy tk. lisztet elkeverünk 1 ek vízzel, és amikor a perec kezd színesedni, kivesszük a sütőből. Ezzel a sós masszával megspricceljük, és visszatesszük még 2-3 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: perec
hasonló kategóriák: pita, burek, bagel, hamburger-buci, édes leveles, croissant, kifli, briós, buci, zsemle

egyéb elnevezések

perec sós mázzal, házi perec, sós perec házilag

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Karamella75
Karamella75 Mon, 2016-07-25 12:31

Kedves Évi néni! Szeretném kérdezni, hogy ez ropogòs perec? Szìvesen elkészìteném, de a puha pereccel nem tudok mit kezdeni. Tudom sokan ùgy szeretik, de számomra a perec ropogòs :) Válaszodat előre is nagyon köszönöm.

256
finomliszt 35 dkg
görög joghurt 250 ml
vaj 7 dkg
instant élesztő 5 g
cukor 1 csipet
1 teáskanál