r
Nosalty Logó

Nosztalgia perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Nosztalgia perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 688 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2752 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 304 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 688 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2752 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kenyérsütő gépben kevertem és dagasztottam össze a hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni.
  2. Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyobb perecet formáztam belőle.
  3. Előmelegített sütőben, légkeveréssel 200 fokon sütöttem meg őket.
  4. Félidőben, mikor már megsült, de még nem barnult meg a tészta, 1 kanál sóból és három kanál lisztből álló, vízzel hígított keverékből csöpögtettem rá a sós pöttyöket.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 87059
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 07.

Receptkategóriák

Mostanában az üzletben, ahol rendszeresen vásárolok, árulnak nosztalgia krémest. Nagyon finom, és tényleg olyan, mint régen. Innen jött az ötlet, ennek a perecnek az elnevezésére, amit pár hónapja sütöttem először. Ugyanis ez is épp olyan, mint amilyeneket jó pár évvel ezelőtt lehetett kapni a mozikban, igazi ropogós, azzal a nyúlós sóval. Nem olyan puha, mint amilyenekkel újabban találkozom. Szóval jó... Lehet, hogy öregszem, de megpróbálom a házilag készített krémest is...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Ezt meg lehet csinálni kenyérsüt?gép nélkül is? Lécci leirod hogyan. El?re is kössz

Törölt felhasználó

Persze, meg lehet csinálni! Az éleszt?t kevés tejben, a cukorral együtt futtasd fel, ezt add hozzá a többi hozzávalóhoz, és jól gyúrd össze! A víz mennyiségét a tej miatt csökkentsd kicsit! Ha alaposan kidolgoztad a tésztát, egy nagy tálban, konyharuhával letakarva, meleg helyen hagyd duplájára kelni. A többi ugyanaz. És bocsáss meg, hogy ilyen lassan válaszolok!

Törölt felhasználó

Tökéletes recept! ma már 2x csináltam meg...!!! :) könny? elkészíteni és nagyon finom!!!!!! Köszi ezt a jó receptet kedves Vesta!!!

Törölt felhasználó

Dórianyu, nagyon örülök :)

Törölt felhasználó

jól hangzik.Megcsinálom.

Törölt felhasználó

éppen most csinálom, bent van a süt?ben... Remélem jó lesz, buliba viszem a srácoknak... :) majd leírom, hogy hogy sikerült... mondjuk én egyb?l dupla adaggal kezdtem... :)

Törölt felhasználó

nagyon jó, kiszedtem az els? adagot és nem bírtam ki, meg kellett kóstolnom... Nagyon finom!!! Jó ez a recept!!! Köszi szépen a receptet!!! Azt hiszem, inkább kinyomtatom, mert sokszor szükségem lesz rá... :)

Törölt felhasználó

KisMarek, szuper! Ideje lenne már nekem is sütni egy adagot :)

Törölt felhasználó

Nagyon lelkes voltam, amikor belekezdtem, mert még sosem próbálkoztam kelt tésztával. Nagyon jól sikerült! Két perc alatt megettük az els?t, még szinte forró volt :) Köszönjük szépen a szuper receptet!

Törölt felhasználó

kedves vesta, elarulnad hogy milyen programon keszited

Törölt felhasználó

Lilla, a kenyérsüt? programját kérdezed? Az enyémen van egy olyan program, hogy tészta (teig),azt használom!

Törölt felhasználó

Lehet por éleszt?t is használni hozzá? Mennyit tegyek bel?le? Kb mennyi id? után tetted rá a sós pöttyöket és mennyi ideig sült még utána? Bocsi a sok kérdésért de szeretném megcsinálni míg a fiam alszik :-) Csak másfél éves de imádja a sósperecet!

Törölt felhasználó

Válaszolnék magamnak /ha már más nem tette/ igen lehet por éleszt?t is használni 1 csomaggal. A pöttyöket meg akkor tettem rá mikor már majdnem megs?lt,azaz csíkok lettek nem pöttyök de én ugy szeretem ha jó sok sós cucc van rajta.Persze teszek rá reszelt sajtot és némelyikre köményt is.

P.

Szia Zsuzska! Sajnos el?fordul, hogy a recept gazdája esetleg nyaral, vagy nem jár internetközelben napokig. Mások pedig csak akkor tudnak Neked segíteni, ha épp belefutnak a hozzászólásodba - általában ez azért m?ködni szokott. :-) De azért remekül megoldottad a dolgot! Remélem, legközelebb sikerül valakinek id?ben válaszolnia Neked! Üdvözlettel: AzEszter

Törölt felhasználó

Vagy csak én nem vagyok szimpi senkinek :-) Már más receptnél is volt hogy érdekl?dtem,a mai napig nem kaptam rá választ,pedig már azóta nagyon sokan hozzá szóltak ahhoz a recepthez és bizony egyesek választ is kaptak.No mindegy. Még egy kérdés.Nem kellene tojással lekenni a perecet?Nekem nem akar pirosra sülni,olyan hóka,semmilyen színe van,még jó hogy tettem rá sajtot az majd rápirul.

P.

Nagyon sajnálom, hogy ez a tapasztalatod, pedig tényleg igyekszünk odafigyelni egymás receptjeire. :-( Azt, hogy miért van az, hogy valakinek válaszolnak, valakinek nem? Hát, tudod van úgy, hogy én is kapok sok receptemhez hozzászólást, aztán igyekszem kiböngészni ?ket és válaszolni rájuk. És bizony van úgy, hogy kimarad valamelyik, amit aztán kés?bb vagy egyáltalán nem veszek észre vagy csak véletlenül. Hidd el, nem azért mert "nem szimpi". :-D Bizony még a negatív hozzászólás is hozzászólás, így vagy úgy válaszolunk azokra is. Remélem, hogy a jöv?ben azért jobban alakul majd ez a dolog, én mindenesetre figyelni foglak! ;-D Végül válaszolva a kérdésedre: én ugyan még életemben nem sütöttem perecet, de a tojás biztosan nem árt neki, nyugodtan kend meg vele, így biztosan szép mosolygós perec lesz bel?le! Jó sütögetést! Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszod! :-) Hát nem kentem meg mert addigra megsütöttem,de pont ezért volt a kérdés. Mire megpirult addigra kopogósra sült,persze zacsiban másnapra kicsit megpuhult. A második adagnál már nem perecet hanem egy fonott "kalácsot" csináltam bel?le,na az mivel vastagabbra sikerült úgy ahogy puha maradt.De legközelebb nem hagyom le a róla a tojást.Minden esetre elfogyott,még a másfél éves fiam is boldogan ropogtatta :-D A kömény és a sajt is jót tett neki!

Törölt felhasználó

férjem már vagy két éve nyaggat hogy süssek perecet de soha nem mertem nekiállni midig valami bonyolult receptbe botlottam . Ez valami elképeszt?en egyszer? és annál is nagyszer?bb recept aki eddig nálam evett bel?le mindenki elkérte a receptet! Köszönöm szépen

Törölt felhasználó

Szia Zsuzska,nekem igazán szimpi vagy :) Néha hetekig nem járok erre, ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de csak most olvasom a hozzászólásaid.Egyébként én nem próbáltam még száraz éleszt?vel, de látom már kitapasztaltad a lehet?ségeket.Nem szoktam rá tojást sem kenni, nekem anélkül az igazi, de a tojástól biztos, hogy fényesebb lesz! És örülök, ha ízlik a kisfiadnak,a gyerekek szeretik a perecet, de nagyon nem mindegy, hogy boltit, vagy házit kapnak! A többieknek is köszi az észrevételeket!

Törölt felhasználó

Szia Zsuzska,nekem igazán szimpi vagy :) Néha hetekig nem járok erre, ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de csak most olvasom a hozzászólásaid.Egyébként én nem próbáltam még száraz éleszt?vel, de látom már kitapasztaltad a lehet?ségeket.Nem szoktam rá tojást sem kenni, nekem anélkül az igazi, de a tojástól biztos, hogy fényesebb lesz! És örülök, ha ízlik a kisfiadnak,a gyerekek szeretik a perecet, de nagyon nem mindegy, hogy boltit, vagy házit kapnak! A többieknek is köszi az észrevételeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek