r
Nosalty Logó

Csokoládéhabos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Csokoládéhabos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1056 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6332 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 500 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1056 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    433.2 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3191.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.5 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2864 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2807 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 6332 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 500 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverjük krémesre a vajat és a porcukrot, majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és a lisztet. Csomagoljuk folpackba a tésztát és tegyük 30 percre a hűtőbe.
  2. Majd nyújtsuk kör alakúra, és nyomkodjuk kivajazott, 26 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy legyen pereme.
  3. Szurkáljuk meg villával, azután tegyünk rá egy réteg alufóliát, és szórjunk rá néhány marék szárazbabot. (Én szárazbab híján dekorkavicsot használtam.)
  4. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 30 percre, majd vegyük le róla az alufóliát és további 10 percig süssük.
  5. A krémhez gőz felett olvasszuk meg az összetördelt tej-és étcsokoládédarabokat, majd vegyítsük bele a vajat és hagyjuk kihűlni.
  6. Keverjük habosra tojássárgákat a a felvert habtejszínnel, a porcukorral és a csokoládés krémlikőrrel. Adjuk a csokoládéskrémhez azután töltsük az elősütött tésztába, és süssük még 5 percig.
  7. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13622
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokoládéhabos pite
a-édrienn 87 recept

Nagyon tömény édesség!

Hozzászólások

Mártika és Feri

Kedves a-édrienn! A tetejét javaslom megkoronázni eperrel, még finomabb az ízhatás. Üdvözlettel: taksi

a-édrienn

Köszönöm taksi, akkor majd úgy is kipróbálom! De szerintem a tejszínhabbal is nagyon jó! Üdv.: Adri

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek