Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nutellás linzertorta

Nutellás linzertorta
Nutellás linzertorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredetit lekvárral készítjük,  de mivel a leánykáim nagyon szeretik a nutellát, így most ezzel is kipróbáltam. Nagyon finomra sikeredett! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet összekeverjük a dió v. mogyoró felével, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, fahéjat, tojássárgáját, vajat, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázzuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és elegyengetjük a tészta háromnegyedét az alján. Megszórjuk a maradék dióval, és megkenjük a nutellával.
  3. A maradék tésztát kinyújtjuk, és rácsokat vagy tetszés szerinti formákat vágunk ki belőlük. Díszítjük a tetejét. Megkenjük egy felvert tojással, 180 fokon kb. 30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 513
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
140 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorókrémes lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1780
dió 300 g
finomliszt 250 g
tojássárgája 1 db
cukor 250 g
vaj 250 g
fahéj 1 teáskanál
nutella 250 g
tojás 1 db