Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós-magos stangli

Sós-magos stangli
Sós-magos stangli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptje.

A sok sült magtól finom és egészséges rágcsálnivaló. (Még a tepsiből is összecsipegettük a lehullott maradékot, kot, kot, kot... :-))

Ebből az adagból 4 nagy tepsire való lesz.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, fehérbort, tojást, végül a puha margarint vagy vajat.
  3. Alaposan összegyúrjuk, majd kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk.
  4. Keskeny rudacskákra vágjuk, és zsírozott, lisztezett sütőlapon barnás-pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35X40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 842
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nefelejcs

Mióta szakács: 2012.05.05.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

magos stangli, lenmagos rúd, szezámmagos stangli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

663
finomliszt 60 dkg
sütőpor 1 csomag
1 ek
szezámmag 10 dkg
lenmag 10 dkg
napraforgómag 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
fehérbor 1 dl
margarin 25 dkg