r
Nosalty Logó

Sörrel készült korpás-krumplis öregtészta

Nihonka
Sörrel készült korpás-krumplis öregtészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

176
Kalória
5g
Fehérje
34.2g
Szénhidrát
1.7g
Zsír
39.5g
Víz
-
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2875.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    341.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. Én kenyérsütőgépben készítem el a tésztát mindig, akinek nincs, kénytelen lesz manuálisan megoldani. Én nem szoktam sosem felfuttatni az élesztőt, szeretem egyszerűen megoldani.
  2. A kenyérsütőgép leírása szerint a folyékony hozzávalókat készítjük bele először, aztán jöhetnek a száraz alapanyagok, liszt, korpa, cukor, só, összetört főtt burgonya, stb. A legvégén a tetején a lisztbe készítsünk egy kisebb mélyedést, és abba szórjuk az élesztőt.
  3. A többit már a gépre bízzuk, hogy jól összedolgozza a tésztát, én kb. 15 percig szoktam. Ha már egy gombóccá gyúrta, átrakjuk a tésztát egy nagyobb tálba, melyet vékonyan kiolajozhatunk, így nem ragad majd bele. Jó mélyet válasszunk, mert nekem megesett, hogy kikelt a tálból.:-)
  4. Ezek után letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk bugyogni, kelni a tésztát legalább fél napig. Ezután tárolódobozban vagy kiolajozott fagyasztózacskóban tároljuk a hűtőben, amíg fel nem használjuk. Én már akár másnap is használom, nem mindig várok 1 hétig vele...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés módja: sörös

Szerettem volna kipróbálni, hogy sörrel is működik-e a dolog, hát gyönyörű tésztám keletkezett, melyből mennyei kifliket sikerült készítenem. Megpróbáltam egészséges hozzávalókból összeállítani, mivel számomra fontos, hogy mit eszünk. Az a tapasztalatom, hogy a liszttől is függ a folyadék mennyisége, ezért ha szükséges, 1-2 ek folyadékot utólag is hozzáadhatunk, ha netán kívánja a tészta. Egy rugalmas, nem folyós állagot kell kapnunk, így lesz tökéletes péksüteményünk. 

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...