Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyér rozsliszttel és kovásszal

Kenyér rozsliszttel és kovásszal
Kenyér rozsliszttel és kovásszal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig nem mondhatom, hogy minden kenyerem egyforma jól sikerül, de Évi nénitől akkora biztatást kaptam, hogy juszt sem hagyom abba a kísérletezést!

Ami nem egészen jól sikerül, azt nem mutatom meg nektek, mert olyat mindenki tud. Csak ami finom lesz!

Amikor kisült a kenyér, mellé ültem, és tejfölösen megettem mind, ami a kép alapján hiányzik belőle!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Öt főre akkor elég, ha nem mindenki frissen eszi tejföllel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízbe elkeverjük a mézet és az élesztőt, kelesztjük.
  2. A kenyérsütőbe tesszük az előkovászt és az öregtésztát. Hozzáadjuk az olajat, a sót és a liszteket.
  3. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és addig dolgoztatjuk a gépet, míg jól összekeveri és megkeleszti a tésztát.
  4. Lisztezett munkalapra borítjuk, jól kidolgozzuk belőle a levegőt, kiolajozunk egy 25 cm átmérőjű jénait, beletesszük a kenyértésztát, és duplájára kelesztjük. Kb. 1 óra.
  5. Ha megkelt, lekenjük tejföllel, éles késsel a tetejét bevágjuk, rátesszük a jénai tetejét, amit belül szintén vékonyan bekenünk, és mehet az előmelegített 200 fokos, légkeveréses sütőbe.
  6. 30 perc után levesszük a hőt 180 fokra, a jénai tetőt is levesszük, és még 10 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
  7. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

kovászos kenyér, rozskenyér, házi cipó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-12-18 19:07

Kedves Ancikám!

Látom, nem is tudod abbahagyni, annyira tetszik. Ne is hagyd, ha ilyen gyönyörű kenyereket sütsz.Ölellek szeretettel: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-12-18 22:24

Kedves Évi néni !
Nagyon hálás vagyok neked, ma is olyan gyönyörű kenyerem sült, hogy legszívesebben
mind lefényképezném. Nem tudom meddig tart nálam ez az állapot, hogy boldoggá tesz,
az biztos !Sok puszi és ölelés : Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-12-19 13:24

Elmondom Neked, örökké. Én 12 éve sütök otthon, de a mai napig is nap, mint nap elvarázsol. Szép napot, jó készülődést a disznótorra és az ünnepekre! Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-12-19 22:03

Akkor én örökké el leszek varázsolva, de egyáltalán nem bánom. Mindent köszönök, hála
Istennek szerencsésen túljutottunk a disznótoron, most már a Karácsonyra koncentrálok.
Puszi és én is minden jót kívánok neked: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-12-17 16:29

Szia Torma !
Én biztos, hogy kenyérsütési lázban égek !Örülök, hogy más is, mert ez egy szuper állapot .
Köszi a gratulációt, várom, hogy kijöjjön a recepted és azt is kipróbálom !
A kalács az szép ajándék lesz így Karácsony idején.Jó sütögetést kívánok holnapra !
Sok puszi és ölelés: Anci

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-12-17 08:59

Ugy látszik egy páran kenyér-kisérletezési-lázban vagyunk! Remek kis darab Anci, GRATULA! Ma én is feltettem egy új receptet; dagasztás nélküli, kovászos, kevert lisztes. Szuper lett! Ez lesz vacsihoz :) Holnap megint kalács-sütés, ajándékba. puszi, Torma, :)

389
kovász 10 dkg
öregtészta 20 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek
1 tk
kenyérliszt BL80 20 dkg
rozsliszt 10 dkg
víz 1.3 dl
élesztő 1 dkg
méz 1 teáskanál
tejföl 1 ek
napraforgó olaj 1 ek