Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Soroksári sváb sajtos sörkifli

Soroksári sváb sajtos sörkifli
Soroksári sváb sajtos sörkifli
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon régen szerettem volna megsütni ezt a kiflit, csak sajnos nem volt meg nekem a recept. Hosszú évekkel ezelőtt sokszor meg lettem kínálva ilyen kiflivel, ha vendégségbe mentünk. Sajnos akkor nem kértem el a receptet, de most megtaláltam egy sváb website-on. Örömmel megsütöttem a családomnak. Nagyon ízlett nekik. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyon jó vendegváró, sörkorcsolya. Szilveszteri bulikra is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis tejjel és cukorral felfuttatjuk, a vajat felolvasztjuk.
  2. A többi hozzávalóval közepes tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és két részre osztjuk.
  4. Egyenként kb fél cm-es téglalapra sodorjuk. 
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, egyenletesen elterítjük rajta.
  6. Pizzavágóval v. derelyeszaggatóval először hosszában félbevágjuk, majd háromszögeket vágunk ki belőle. 
  7. A háromszög szélesebb részénél kezdve felcsavarjuk és papírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket. 
  8. Most begyújtjuk a sütőt 190 C fokra.
  9. Amíg melegszik a sütő, addig megkenjük a kifliket tojásfehérjével és még kb. 20 percig kelesztjük a tepsin. 
  10. Betesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
  11. Aztán egy pár üveg sör mellett elfogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 314
elküldve: 22
receptkönyvben: 363
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
konyha: német
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sörkifli, sajtos kifli, vajas kifli

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Figura57
Figura57 Fri, 2015-01-02 21:52

Köszönjük a receptet. Tökéletes. Másodjára, és nem utoljára, több sóval és 160 fokon, hőlégkeveréssel sütöttem. Pazar lett!

lukreczia
lukreczia Thu, 2013-09-12 18:27

épp készül nálunk az alliterációkifli :))) istenien néz ki, remélem fini lesz :P

Makka
Makka / Makka Thu, 2012-12-06 13:34

Nekem is soknak tűnik a tej mennyisége. Én buktát szoktam ilyen fajta-féle liszt arányban csinálni kb 3-3,5 dl tejjel és már ettől a mennyiségtől is ragacsos lehet a tészta. Persze sok függ a liszt minőségétől.

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-12-06 11:31

Nekem nem volt sok, de a lisztektol is sok fugg. Egyebkent elnezest kerek, de inkabb azt kellett volna irnom, hogy > korulbelul < 1/2 l es csak lassan ontve amennyit felvesz. Javitom is!

581
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 30 dkg
tej 0.5 l
vaj 6 dkg
tojássárgája 2 db
friss élesztő 3 dkg
1.5 tk
cukor 2 teáskanál
sajt 10 dkg
tojásfehérje 2 db