r
Nosalty Logó

Soroksári sváb sajtos sörkifli

pussycat
Soroksári sváb sajtos sörkifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

581
Kalória
19.8g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
39.7g
Víz
114.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3488 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1363.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8179.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    5033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    495.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    238.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 3488 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis tejjel és cukorral felfuttatjuk, a vajat felolvasztjuk.
  2. A többi hozzávalóval közepes tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és két részre osztjuk.
  4. Egyenként kb fél cm-es téglalapra sodorjuk.
  5. Megszórjuk reszelt sajttal, egyenletesen elterítjük rajta.
  6. Pizzavágóval v. derelyeszaggatóval először hosszában félbevágjuk, majd háromszögeket vágunk ki belőle.
  7. A háromszög szélesebb részénél kezdve felcsavarjuk és papírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket.
  8. Most begyújtjuk a sütőt 190 C fokra.
  9. Amíg melegszik a sütő, addig megkenjük a kiflikettojásfehérjével és még kb. 20 percig kelesztjük a tepsin.
  10. Betesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
  11. Aztán egy pár üveg sör mellett elfogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már nagyon régen szerettem volna megsütni ezt a kiflit, csak sajnos nem volt meg nekem a recept. Hosszú évekkel ezelőtt sokszor meg lettem kínálva ilyen kiflivel, ha vendégségbe mentünk. Sajnos akkor nem kértem el a receptet, de most megtaláltam egy sváb website-on. Örömmel megsütöttem a családomnak. Nagyon ízlett nekik. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...