r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-hagymás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1050 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6306 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 331 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1050 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.6 g

Zsír

  • Összesen
    364.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8304.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    4638 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1261 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 6306 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 331 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A többi hozzávalóval összegyúrjuk-dagasztjuk. Minimum fél órát meleg helyen pihentetjük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. A puha margarint sóval kikeverjük, hozzátesszük a hagymátés a sajtot.
  4. A tésztát háromfelé vesszük, és egyenként kerek lappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, cikkekre vágjukmint a tortát, és a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük. Kifli alakra hajtjuk.Megkenjük a tetejét tejjel vagy tojássárgájával, és belenyomjuk a tisztított napraforgómagba. (Vagy a tepsiben szórjuk rá, de akkor sok potyog mellé.) Sütőpapíros tepsibe tesszük, nem túl szorosan, mert még kelni fog.
  5. 165 fokon, légkeveréssel (180 simán) sütjük, kb. 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 627
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 36515
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám szakácskönyvében találtam magát a tésztát, a hagymát, sajtot és a tetejére a napraforgót már én álmodtam hozzá. Isteni puha a tésztája még két nap múlva is!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 közel-keleti fogás, ami nem hiányozhat a régió húsvéti lakomájából

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, de emellett nem tudunk megfeledkezni a vele járó fantasztikusabbnál fantasztikusabb fogásokról, így például a főtt sonkáról és a kalácsról sem. Hasonlóképpen a Közel-Kelet lakói is tűkön ülve várják minden évben, hogy elérkezzen a nagy húsvéti lakoma napja. De vajon ők milyen fogásokkal ünnepelnek? Mi most csokorba szedtük a legnépszerűbb fogásokat!

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.