Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-tojásos-zöldséges aszpik őzgerincben

Sonkás-tojásos-zöldséges aszpik őzgerincben
Sonkás-tojásos-zöldséges aszpik őzgerincben
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom hidegkonyhai készítmény. Remek vendégváró. Tehetünk bele másféle zöldségeket is, pl: párolt zöldborsót vagy kukoricát, esetleg répát. Mindenkinek a saját ízlése szerint mehet bele mindenféle zöldség. 10 dkg 68 kalória, így akár fogyókúrába is beilleszthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhahúsleves kockákat elkészítjük a 7 dl vízben.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk pár percre, majd alaposan kinyomkodva felolvasztjuk a forró levesben.
  3. A paprikákat kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. A csemegeuborkát és a sonkát is kis kockákra vágjuk.
  4. A tejfölt a mustárral, a cukorral és sóval kikeverjük.
  5. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük.
  6. A tojásokat karikákra vágjuk.
  7. 1-2 ek zselatinos levest beleöntünk a fóliával kibélelt őzgerincbe, és belehelyezzük a tojáskarikákat. 15-20 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  8. A zselatinos levesből 1-2 merőkanállal belekeverünk a tejfölös mustárba. A többi zselatinos levesbe belekeverjük a felaprított zöldségeket és a sonkát.
  9. Ráöntjük a zöldséges levest a tojáskarikás zselatinra, és elegyengetjük. Visszatesszük a hűtőbe, és kb. 1-1,5 órát dermesztjük.
  10. Ha megdermedt, ráöntjük a tejfölös-mustáros szószt is, elsimítjuk, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  11. Pár óra múlva (én másnap reggel) kiborítjuk egy tálra óvatosan, és lassan lehúzzuk róla a fóliát.
  12. Szeletelve tálaljuk friss péksüteménnyel.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 100
elküldve: 4
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

aszpik őzgerincben, sonkás aszpik, sonkás-zöldséges aszpikos őzgerinc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

336
sonka 25 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
csemegeuborka 10 dkg
főtt tojás 4 db
leveskocka 2 db
zselatin 20 g
víz 7 dl
tejföl 15 dkg
mustár 2 dkg
cukor 2 dkg
0 ízlés szerint