Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás lencsefőzelék

Sonkás lencsefőzelék
Sonkás lencsefőzelék
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A füstölt hús kellemes ízt ad a lencsének. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott füstölt húst kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a lencsét, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük, puhára pároljuk, kevés ecettel savanyítjuk.
  2. Tejfölt 3 ek liszttel és kevés vízzel elkeverjük, ezzel behabarjuk az ételünket, felforraljuk.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 964
elküldve: 4
receptkönyvben: 161
elkészítve: 22/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

lencsefőzelék, lencsefőzelék füstölt hússal, füstölt tarjás lencsefőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

László Zoltán
László Zoltán Sat, 2014-10-25 18:12

Érdeklődöm, hogy mennyi vizet kell hozzáadni, amikor elkezdjük főzni a lencsét, ill kb. mennyit kell a habaráshoz? Bocsi a kérdésért, de nulla gyakorlatom vana főzés terén és ez életem első lencsefőzeléke lesz. Előre is köszi!

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2014-10-26 09:03

Szia! A beáztatott lencséhez elég 1 liter víz, amiből még felvesz, de jobb, ha közben megnézed, hogy nem főtt-e el, és pótlod, ha szükséges. Jobb, ha közben ellenőrzöd, és megkevered. Jó főzést, ha kérdésed lenne főzéssel kapcsolatban szívesen válaszolok! Üdv: Helga

766
lencse 0.5 kg
fokhagyma 5 gerezd
sertéstarja 30 dkg
tejföl 250 g
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
ecet 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint