Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás kelt rudak

Sonkás kelt rudak
Sonkás kelt rudak
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész napos kirándulásra indultunk, és előző nap délután sütöttünk egy adagot, hogy tudjunk mit majszolni. Eddig mindig juhtúróval készítettük, de most sonka volt otthon a hűtőben. Így is jó lett, puha, omlós a tésztája.
A kirándulás jól sikerült, több órán keresztül sétálgattunk egy vadasparkban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral megmelegítjük, megfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Ha az élesztő felfutott, az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk, és meleg helyen másfél órát kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, és 1,5 cm-es csíkokat vágunk belőle, azokat 10 cm-es hosszúságúra vágjuk, vagy akár pogácsaszaggatóval is kiszaggathatjuk.
  4. A tepsiben még fél órát pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 206
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkával töltött kelt tészta, sonkás rudak sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1040
finomliszt 60 dkg
élesztő 5 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 1 dkg
1 ek
tej 2 dl
cukor 0.5 teáskanál
sonka 25 dkg
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
sajt 15 dkg
tojás 1 db