Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal
Sonkás fánk áfonyás tormahabbal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Receptünket a Kalocsai Paprika Zrt. receptversenyére 2009-ben írtuk.
A recept megjelent a "Kalocsai, ahogy Én szeretem szakácskönyv " 8. oldalán.
Recept fotó: Hajdrák Tímea

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A töltelékhez

Az áfonyás tormahabhoz

ajánlat

Fánk másképpen, laktató és a mártogatóssal különleges ízvilágú. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással.
  2. Megsózzuk, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, és letakakarva, langyos helyre téve megkelesztjük.
  4. Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert, apróra vágott füstölt sonka halmokat teszünk, egyenlő távolságra.
  5. Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket a közepére helyezve, kiszúrjuk.
  6. Ezután langyos helyen 15 percig pihentetjük, majd forró olajban megsütjük.
  7. Az áfonyás tormahabhoz az áfonyalekvárt összekeverjük a tormával, valamint a tejszínnel, és habverővel felverjük, a sonkás fánkok mellé kínáljuk.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 199
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, húsvét
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt fánk tejfölös-füstölt sonkás töltelékkel, tejszínes-áfonyás-tormás mártogatóssal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sat, 2013-11-09 19:13

Kedves Mártika és Feri!

Sikert értem el a recepttel.
Az asztalunkra fog még kerülni eme fánk.

Üdvözlettel:
G.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-29 15:17

Ez naon finom!!

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-07-01 12:57

Ez a borkorcsolya lesz Tokaj-Hegyalja borainak hivatalos, a borászatok számára is ajánlott kísérője 2010-ben. A receptverseny kiírói vállalják, hogy a borvidéki rendezvényeken, egy éven keresztül lehetővé teszik a díjazott fogások, desszertek kóstolását. A receptfüzetet a kiírók elérhetővé teszik a borvidék borászataiban, vinotékáiban, éttermeiben.

Előzmény: Tokaji borokhoz illő borkorcsolya és desszert receptversenyt a Tokaji Borbarátnők Társasága és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület hirdette meg 2009. december 13-án Luca napján a Tokaji Borbarátnők éves sajtótájékoztatóján.
2010. május 28-án, a Tokaj Világörökség Fesztivál nyitónapján kerültek átadásra a díjak Tokajban a főtér nagyszínpadán.

1103
burgonya 30 dkg
finomliszt 30 dkg
tej 4 dl
tojás 1 db
élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
sonka 20 dkg
torma 2 ek
áfonyadzsem 2 ek
habtejszín 20 ml