r
Nosalty Logó

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Sonkás fánk áfonyás tormahabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Az áfonyás tormahabhoz

Összesen 1104 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Az áfonyás tormahabhoz

Összesen 4413 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Az áfonyás tormahabhoz

Összesen 263 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1104 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    296.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4133.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    2532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 4413 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A töltelékhez

Az áfonyás tormahabhoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással.
  2. Megsózzuk, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, és letakakarva, langyos helyre téve megkelesztjük.
  4. Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert, apróra vágott füstölt sonka halmokat teszünk, egyenlő távolságra.
  5. Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket a közepére helyezve, kiszúrjuk.
  6. Ezután langyos helyen 15 percig pihentetjük, majd forró olajban megsütjük.
  7. Az áfonyás tormahabhoz az áfonyalekvárt összekeverjük a tormával, valamint a tejszínnel, és habverővel felverjük, a sonkás fánkok mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12651
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Ajánló

Fánk másképpen, laktató és a mártogatóssal különleges ízvilágú. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal
Mártika és Feri 107 recept

Receptünket a Kalocsai Paprika Zrt. receptversenyére 2009-ben írtuk. A recept megjelent a "Kalocsai, ahogy Én szeretem szakácskönyv " 8. oldalán. Recept fotó: Hajdrák Tímea

Hozzávalók

A fánkhoz

A töltelékhez

Az áfonyás tormahabhoz

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.