r
Nosalty Logó

Burgonyafánk sonkával töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Burgonyafánk sonkával töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkhoz

A töltelékhez

Összesen 200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3361.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    1402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt cukros, meleg tejben felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a vajat, tojássárgákat, az áttört és héjában megfőtt burgonyát, és a lisztet.
  3. A tejet szükség szerint adagoljuk, majd jól kidolgozzuk a tésztát, és kelni hagyjuk.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, fánk formára szaggatjuk.
  5. Két lapocska közé tejföllel elkevert darált sonkát teszünk, a széleket jól összenyomkodjuk.
  6. Bő, forró zsírban vagy olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8289
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 16.

Ajánló

Bármivel megtölthetjük, pl. maradék pörkölttel, juhtúróval, de készíthetjük édesen is, lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Mivel szeretik a fánkot, gondoltam ez a sós változat is jöhet. Már elég régen nem készítettem el. Mindig mással töltve teljesen más ízű ételt készíthetünk.

Hozzávalók

A fánkhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!