Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyafánk sonkával töltve

Burgonyafánk sonkával töltve
Burgonyafánk sonkával töltve
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel szeretik a fánkot, gondoltam ez a sós változat is jöhet. Már elég régen nem készítettem el. Mindig mással töltve teljesen más ízű ételt készíthetünk.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A töltelékhez

  • 10 dkg sonka (ízlés szerint)
  • 1 dl tejföl (ízlés szerint)

ajánlat

Bármivel megtölthetjük, pl. maradék pörkölttel, juhtúróval, de készíthetjük édesen is, lekvárral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt cukros, meleg tejben felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a vajat, tojássárgákat, az áttört és héjában megfőtt burgonyát, és a lisztet.
  3. A tejet szükség szerint adagoljuk, majd jól kidolgozzuk a tésztát, és kelni hagyjuk.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, fánk formára szaggatjuk.
  5. Két lapocska közé tejföllel elkevert darált sonkát teszünk, a széleket jól összenyomkodjuk.
  6. Bő, forró zsírban vagy olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 511
elküldve: 4
receptkönyvben: 195
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyafánk, töltött sós fánk, sonkatöltelékes fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665
finomliszt 30 dkg
burgonya 25 dkg
vaj 8 dkg
tojássárgája 4 db
friss élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 4 dl
sonka 10 dkg
tejföl 1 dl