Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás édesburgonya-püré

Sonkás édesburgonya-püré
Sonkás édesburgonya-püré
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában sokszor álmodom. Gyakran felébredek éjszaka, rendszerint 4-5 óra körül és visszamondom magamnak az addigi filmkockákat, így reggel élesen emlékszem rájuk. Ezt évekkel ezelőtt tanultam a Kotitól! Érdemes kipróbálni. Egyik éjszaka egy nagy fehér káposztát szeleteltem a torzsája körül, aztán meg hagymát és uborkát is. És kerestem a nagy fazekat. Őrület! Én még álmomban is főzök!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és megfőzzük.
  2. Serpenyőben olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd a nagyon vékony csíkokra vágott sonkát.
  3. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a felesleges levet, majd villával durván pépesítjük.
  4. Hozzákeverjük a hagymás sonkához, és egy kevés sárgarépát reszelünk hozzá.
  5. Sózzuk, és borsozzuk, és tálalás előtt snidlinggel fűszerezzük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplipüré, édeskrumplis burgonyapüré, édesburgonyás sonkás krumplipüré

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
burgonya 2 közepes db
édesburgonya 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell sonka 10 dkg
sárgarépa 1 közepes db
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl