r
Nosalty Logó

Somlói galuska ahogy robert készíti

NS
Somlói galuska ahogy robert készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

507
Kalória
19.9g
Fehérje
59.2g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
95.9g
Víz
385.3g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
29.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 5089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez és a tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    199 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    3853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10602.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    2834 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3946 mg
  • Nátrium
    2915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    592.5 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    958.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    840 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    2927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4941 micro
Összesen 5089 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 6 tojássárgáját habosra keverjük a 6 ek cukorral. 6 ek lisztet összekeverünk fél cs sütőporral. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a 3 tál tartalmát, zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.
  2. Ugyanezt mégegyszer megismételjük, csak 5 ek lisztet teszünk bele és 1 ek kakaóport. Így kapunk 2 piskótalapot.
  3. Nagyobb lábasban csomómentesen összekeverünk 8 tojássárgáját, 1 liter tejet, 8 ek lisztet, 1 vaníliapudingot, 8 ek kristálycukrot és a 8 tojás felvert habját. Ezt állandó keverés mellett felfőzzük.
  4. Nagyobb tálcára alulra kerül a kakaós piskóta, amire rákenjük a még meleg krém felét. Erre ráhelyezzük a fehér piskótalapot, amire a maradék krém kerül. Vastagon megszórjuk reszelt dióval.
  5. Kislábosban a 4 ek cukrot összefőzünk a 3 ek kakaóporral és a 4 ek vízzel.
  6. Tálalás: kis tálakba kanállal beleszaggatjuk a krémes piskótát, rányomjuk a tejszínhabot, és leöntjük az öntettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Saját recept.

Nosalty stories

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...