Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai babfőzelék

Indiai babfőzelék
Indiai babfőzelék
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Varázsoljuk otthonunkba indiai ételek illatát és ízét ezzel a nagyon könnyű recepttel. A híres kókusztejes vöröslencse curry-t készítettük el most, bab felhasználásával!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amit pirítás után megszórunk a római köménnyel, összezúzott koriandermaggal, mustármaggal és kurkumával. Addig sütjük így, amíg illatozni nem kezdenek a fűszerek.
  2. Felöntjük az egészet a konzerv paradicsommal, és hagyjuk egy picit rotyogni, hogy veszítsen a levéből az egész. Öntsük a serpenyőbe a babot, majd a legvégén még a joghurtot is hozzákeverjük! Ezek után ízlésünknek megfelelően sózzuk az egészet.
  3. Tálalhatjuk is, díszítésnek pedig szórjunk apróra vágott újhagyma zöldet a curry tetejére.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 17 048
elküldve: 4
receptkönyvben: 154
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos egytál, fűszeres babfőzelék

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

251
vaj 2 ek
india szószos bab 1 doboz
vöröshagyma 2 közepes db
konzerv paradicsom 450 g
joghurt 3 dl
római kömény 1 teáskanál
koriandermag 1 kávéskanál
mustármag 1 kk
kurkuma 1 kávéskanál
0 ízlés szerint