r
Nosalty Logó

Snidlinges mátrai borzaska

Nosalty
Snidlinges mátrai borzaska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

470
Kalória
32.2g
Fehérje
13.7g
Szénhidrátok
31.8g
Zsír
180.1g
Víz
154.5g
Koleszterin
2g
Rost
2.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3858.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    720.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4757 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 1880 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Legelőször is a a burgonyát egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és hagyjuk fél órát pihenni. Majd ha letelt az idő, nyomkodjuk ki a reszelt burgonyából a felesleges vizet, és majd így használjuk fel.
  2. A hússzeleteket klopfoljuk ki, aztán sózzuk-borsozzuk, és egy kicsit hagyjuk állni őket.
  3. A levétől kinyomkodott burgonyára üssünk rá egy tojást, majd szórjuk meg apróra vágott snidlinggel az egészet, és ízlésünknek megfelelően sózzuk-borsozzuk. Ezután 1-2 evőkanál liszt segítségével keverjük össze, hogy egy sűrű masszát kapjunk, amibe majd a hússzeleteket mártogatjuk.
  4. A húsok mindkét oldalát vékonyan lisztezzük be. Majd a burgonyás masszába helyezzük, és ezután bő olajban süssük ki. Amikor aranybarnára sült a borzaska, akkor készen is!
  5. Tálalásnál bőven szórjuk meg reszelt sajttal, és a legvégén egy kanál tejfölt is tegyünk az egész tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A mátrai borzaska egy eszméletlenül finom húsétel, amiben a húst burgonyás masszával vonjuk be, és így sütjük ki. A frissen sült húsra pedig reszelt sajtot halmozzunk, és tejföllel koronázzuk meg. Ezt a klasszikus ételt most egy kis snidlinggel turbóztuk fel, próbáljátok ki!

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek