Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai szezámmagos-ketchupos csirkemell

Kínai szezámmagos-ketchupos csirkemell
Kínai szezámmagos-ketchupos csirkemell
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha csípősen szeretnénk, a mázba rakjunk chilit.

Máz nélkül is nagyon finom, de akkor bátrabban kell fűszerezni a bundát.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A bundázáshoz

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit, összekeverve sűrű masszát készítünk.
  3. Beleforgatjuk a masszába a húst.
  4. A máz hozzávalóit összekeverjük.
  5. A bundás húst bő forró olajban pár perc alatt kisütjük. Ahogy kivesszük az olajból, a mázba forgatjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 88
össznézettség: 137 574
elküldve: 36
receptkönyvben: 991
elkészítve: 66/79
Facebookon megjelent: 2

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás csirkemell, szezámmagos csirke, kínai csirke

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-04-11 02:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zs.ofia
zs.ofia Thu, 2014-07-24 13:25

Bárhogy sütöttem nekem sületlen maradt benne a hús, pedig lassan sütöttem kis lángon :(

pethoniki
pethoniki Fri, 2013-04-12 13:25

Költség 1000 Ft??
A csirkemellfilé kg-ja majdnem 1700 ft, de a csontos is 1200.
A méz legkisebb kiszerelése 400 Ft, és a ketchup sem olcsó...

Bogica
Bogica Tue, 2012-11-13 17:52

húú ez jó :-) egyik nap elkészítem! :-) köszi! :-)

niki371
Niki. / niki371 Thu, 2012-11-22 20:27

Pedig egy az egyben ugyanaz...
Annyi a különbség összesen(!), hogy Ő 6ek lisztet és 3ek keményítőt használ, míg Te összesen 9ek lisztet.
Az a recept annyiból más, hogy a kínai ételekre jellegzetes ropogós bundát megkapja a keményítőtől, míg a Tiéd inkább egy bundás csirkemell, mézes mázzal.
Te fél cs sütőport, Ő másfél kávéskanálnyit használ az is ugyanannyi...
Kiindulásnak biztos az a recept volt használva (ha csak nem közös embertől kaptátok a receptet).
Nincs ezzel baj, ki így - ki úgy készíti.

987
csirkemell filé 100 dkg
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 9 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
1 kk
víz 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
ketchup 250 g
méz 3 ek
szezámmag 4 ek