Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás kenyér

Fetás kenyér
Fetás kenyér
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk a lisztet egy nagy keverő tálba, és keverjük el a sóval.
  2. A langyos vízben olvasszuk fel a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és olvasszuk fel benne.
  3. A felolvasztott élesztőt az olívaolajjal gyúrjuk a liszthez. Adjuk hozza a morzsolt fetát, a borsot és a rozmaringot, gyúrjuk sima tésztává. Ha szükseges, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  4. A tésztat letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.
  5. A tésztát átgyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, amelyekből cipókat formázunk.
  6. A cipókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarjuk, és kb. 45 percig hagyjuk kelni.
  7. A cipókat egy éles késsel bevagdossuk, majd bekenjük a tejjel elkavart tojással.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 162
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozmaringos kenyér, fehér kenyér feta sajttal, fűszeres fetás kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dius1107
dius1107 Thu, 2012-02-23 18:54

Megsütöttem:)!Szenvedtem a rizsliszttel rendesen(mindig olyan csirízes volt),de elkészült!Azért búzalisztből biztos finomabb.....Nade én akartam egészséges cipókat:)))!

dius1107
dius1107 Thu, 2012-02-23 09:26

Szia!Ha pl. zabpehelyliszttel-rizsliszttel készítem,akkor is finom lesz?Próbálok egészségsen táplálkozni:),csak ezért kérdezem.

koszovaczaladar
koszovaczaladar Thu, 2012-02-23 08:56

Ha elhagyom a feta sajtot,megváltozik a kenyér állaga?Szeretném megsütni,kérlek válaszolj.Kné

glaser
Glaser / glaser Tue, 2012-02-28 10:09

Szia. Hat mit modnjak ha elhagyod a fetat nemcsak a kenyer allaga hanem az ize is mas lesz. Üdv.Maria

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-02-23 08:46

Csogálatos szép kis cipók! Az ember kedvet kap beleharapni, még így közvetlenül reggeli után is. :)

619
finomliszt 375 g
1 tk
víz 250 ml
cukor 0.25 teáskanál
élesztő 15 g
olívaolaj 5 ek
feta sajt 250 g
bors 0.5 tk
rozmaring 1 ek
tojás 1 db
tej 1 ek