Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsiványhús

Zsiványhús
Zsiványhús
195 perc / előkészület: 45 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebédnek is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, besózzuk, megszórjuk borssal.
  2. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
  3. A szalonnát bevagdaljuk a bőréig.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A sütőfóliából tepsi nagyságút levágunk, az egyik végét lezárjuk, rátesszük egy tepsire, belecsurgatjuk az olajat, rátesszük a burgonya felét, erre a hússzeleteket egymás mellé, rá a hagymakarikákat, minden szelet húsra teszünk 1-1 szelet szalonnát, majd a tetejére tesszük a burgonya másik felét.
  6. Aláöntünk 3-4 kanál vizet, lezárjuk a fólia másik végét is, a tetején vágunk egy kb. 1 cm-es nyílást, hogy a sülés közben keletkezett gőz ott távozhasson a zacskóból. Készíthetjük alufóliával letakart tepsin is! Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 20 272
elküldve: 1
receptkönyvben: 313
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

cherry

Mióta szakács: 2011.09.25.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagymás burgonyás hús szalonnával, burgonyaágyon sült szalonnás sertéscombok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-10-01 07:45

Kedves Cherry!
Tiéd lett 2011. szeptember 29. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

szaboadel
szaboadel Fri, 2011-09-30 16:58

Kedves "cherry"!
Ezt a receptet én "bajor sült" néven ismerem, igaz abban nincs szalonna, viszont a tetejét
meglocsolom tejföl-só-bors-pirosparika-pici olaj keverékével, nagyon finom, tegnap ezt
készítettem ebédre.Szeretek új dolgokat kipróbálni, legközelebb teszek bele szalonnát is.
Üdv.további szép napot: Adél

652
sertéscomb 50 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 4 ek