Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertés terrine

Sertés terrine
Sertés terrine
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször is készítettem már különböző pástétomokat, húskenyeret stb.., a legtöbb recept az őzgerinc formához vízfürdős sütési módot ad meg. Én nem szerettem volna a szükségesnél jobban párolni, inkább sütni kívántam, ezért csak a rácsra tettem a formát a sütőben. Ebben az esetben is tökéletesen megsül, igaz a formán belül még mindig inkább párolódik, azonban mégsem annyira, mint vízfürdőn. Aki szintén nem kedveli az eláztatott készítményeket, nyugodtan használja a formát ezzel a módszerrel a jövőben. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Inkább hidegen fogyasszuk, miután meleg állapotában nehezen szeletelhető, és könnyebben szétesik. Fogyasztható friss zöldsalátákkal, hidegtálakon, illetve különböző gyümölcsszószokkal, mártásokkal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst keverjük össze egy tálban a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, adjunk hozzá egy egész tojást, és dolgozzuk ki homogén állagúra.
  2. Serpenyőben hevítsünk kevés vajat, forgassuk meg benne néhányszor a zöldborsót, majd keverjük a darált húshoz.
  3. A szűzpecsenyéket tisztítsuk meg a hártyáktól, majd fej, illetve farok részét vágjuk le egyenesre. Így nagyjából két egyforma, henger alakú húsdarabot kapunk. A leeső részt tegyük hűtőbe, azt később felhasználhatjuk érmeként egy másik ételhez.
  4. Serpenyőben hevítsünk kevés zsírt, a szűzpecsenyéket sózzuk, borsozzuk, majd nagylángon süssünk kérget rá.
  5. Egy őzgerinc formát zsírozzunk ki, majd fektessük bele úgy a szalonnaszeleteket, hogy azok félig fedjék egymást. Ha kész, terítsük el a töltelék felét benne, közepébe hosszanti irányban képezzünk egy kis mélyedést, abba fektessük bele a szűzpecsenyéket. A töltelék mésik felét is igazítsuk el a formában, majd a kilógó szalonnaszeletekkel fedjük be a tetejét.
  6. Tegyük előmelegített sütőbe.
  7. Ha a sütési idő letelt hűtsük ki, majd szeleteljük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 906
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sertés húspástétom, zöldborsós pástétom, húspástétom sertéshúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PEGS
PEGS Thu, 2012-03-29 18:04

Én feleideig a formában lefedve sütöm,utána átborítva sütőlemezen készre .
Igy szép,és egyenletesen átsül.

838
sertésdagadó 1 kg
sertésszűz 60 dkg
bacon 11 szelet
zöldborsó 10 dkg
köménymag 1.5 teáskanál
fokhagyma 4 dkg
tojás 1 db
1.5 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
disznózsír 2 ek