Sertés terrine
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
125g sertésdagadó586 kcal
-
82 kcal
-
23g bacon92 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
Összesen
833
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
1000g sertésdagadó4690 kcal
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
187g bacon735 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
40g fokhagyma54 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
Összesen
6654
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
49g sertésdagadó230 kcal
-
29.4g sertés szűzpecsenye32 kcal
-
9.2g bacon36 kcal
-
4.9g zöldborsó4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
1.5g disznózsír13 kcal
Összesen
326
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 1001 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 135.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
833
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 275.2 g
Zsír
-
Összesen 599 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10734 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 2055 mg
-
Nátrium 8007 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1082.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 771 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2726 micro
Összesen
6654
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertés szűzpecsenye
-
11 szelet bacon
-
10 dkg zöldborsó
-
1.5 teáskanál köménymag
-
1 db tojás
-
1.5 dkg só
-
1 ek vaj
-
2 ek disznózsír
Elkészítés
- A darált húst keverjük össze egy tálban a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, adjunk hozzá egy egész tojást, és dolgozzuk ki homogén állagúra.
- Serpenyőben hevítsünk kevés vajat, forgassuk meg benne néhányszor a zöldborsót, majd keverjük a darált húshoz.
- A szűzpecsenyéket tisztítsuk meg a hártyáktól, majd fej, illetve farok részét vágjuk le egyenesre. Így nagyjából két egyforma, henger alakú húsdarabot kapunk. A leeső részt tegyük hűtőbe, azt később felhasználhatjuk érmeként egy másik ételhez.
- Serpenyőben hevítsünk kevés zsírt, a szűzpecsenyéket sózzuk, borsozzuk, majd nagylángon süssünk kérget rá.
- Egy őzgerinc formát zsírozzunk ki, majd fektessük bele úgy a szalonnaszeleteket, hogy azok félig fedjék egymást. Ha kész, terítsük el a töltelék felét benne, közepébe hosszanti irányban képezzünk egy kis mélyedést, abba fektessük bele a szűzpecsenyéket. A töltelék mésik felét is igazítsuk el a formában, majd a kilógó szalonnaszeletekkel fedjük be a tetejét.
- Tegyük előmelegített sütőbe.
- Ha a sütési idő letelt hűtsük ki, majd szeleteljük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 14609
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Ajánló
Inkább hidegen fogyasszuk, miután meleg állapotában nehezen szeletelhető, és könnyebben szétesik. Fogyasztható friss zöldsalátákkal, hidegtálakon, illetve különböző gyümölcsszószokkal, mártásokkal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Többször is készítettem már különböző pástétomokat, húskenyeret stb.., a legtöbb recept az őzgerinc formához vízfürdős sütési módot ad meg. Én nem szerettem volna a szükségesnél jobban párolni, inkább sütni kívántam, ezért csak a rácsra tettem a formát a sütőben. Ebben az esetben is tökéletesen megsül, igaz a formán belül még mindig inkább párolódik, azonban mégsem annyira, mint vízfürdőn. Aki szintén nem kedveli az eláztatott készítményeket, nyugodtan használja a formát ezzel a módszerrel a jövőben.