r
Nosalty Logó

Serpenyős karaj mustáros burgonyapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Serpenyős karaj mustáros burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Összesen 468 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Összesen 1857 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Összesen 113 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 468 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3094.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1857 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezhetjük őrölt köménnyel is. (Nem kell a hússzeleteket klopfolni.)
  2. Közben a sütőt melegítsük elő kb. 170-180 fokra.
  3. Egy nagyobb serpenyőben (amiben a hús szeletek elférnek egymás mellett) kevés olívaolajat hevítünk, majd nagy lángon szép pirosra sütjük a hús szeletek mindkét oldalát.
  4. A paradicsomokat félbe, a fokhagymákat vastagabb szeletekre vágjuk, majd tegyük a serpenyőbe, a húsok köré.
  5. Pirítsuk kb. 1 percig, majd öntsük fel a húsalaplével, és a fehérborral.
  6. Tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe 10-15 percig. Közben figyeljük, nehogy a paradicsom, vagy a fokhagyma megégjen.
  7. Közben elkészítjük a mustáros burgonyapürét: a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük egy edényben. Hozzáadjuk a vajat, tejszínt, a kétféle mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd jól kikeverjük.
  8. A 15 perc leteltével vegyük ki a húsokat a serpenyőből, a benne maradt pecsenyelevet pedig öntsük egy olyan edénybe, amelyben kézimixerrel az egészet levesíteni tudjuk.
  9. Szűrjük át, majd tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a teáskanálnyi vajat, és melegítsük fel az első forrásig, folyamatos kevergetés mellett.
  10. Végül tálaljuk az ételt. A pecsenyelevet igény szerint adhatjuk adagonként, illetve kínálhatjuk külön mártásos csészében az étel mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 44819
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 20.

Ajánló

Miután viszonylag hamar elkészül az ételünk, ideális gyors családi vacsorának vagy éppen baráti összejövetelekhez.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Serpenyős karaj mustáros burgonyapürével
Kornél 167 recept

Az alapötlet hentesektől származik, ők sütik a csontos karajt vastag szeletben, melyet borban is párolnak, attól lesz omlós a hús. A pecsenyelé sokféle lehetőséggel bír, ki-ki saját ízvilága, elképzelése szerint alakíthatja, a karajhoz szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Most éppen ezek az alapanyagok voltak kéznél...:o)  

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Bocsánat, de én úgy tudom, hogy az extra sz?z olívolajban nem szabad sütni, mert a hideg sajtolás miatt növényi rostok találhatóak benne, amelyek a sütés közben megégve rákkelt? hatásúak. Csak a tükörfényes, és sajnos mesterségesen tisztított olajak valók a sütésre, mert nem tartalmaznak olyan rostanyagokat, amelyek sütés közben megégve rákkelt? hatásúak lennének. Az extra sz?z olívaolaj csak salátaöntetnek való, vagy ízesít?nek való, sütésre alkalmatlan.

Kornél

Kedves Kozmás, Neked igazad van, de csak részben. Amit leírtál az igaz, viszont a sz?retlen sz?zolajra vonatkozik. A sz?rt olaj kristálytiszta, nincsenek benne rostok, tehát nincs ami leégjen.

Törölt felhasználó

Kedves Salumeria! Az alábbiakkal támasztanám alá állításomat, a forrást is megjelölve: "-Fontos tisztázni, hogy az oliva olaj nem jó mindenre! Hevítés hatására a benne található Omega 3 zsírsavak rákkelt? anyagokká égnek el! A hidegen sajtolt sz?z olajakat, ne használjuk f?zésre, helyette inkább a salátákhoz. Természetesen adhajuk a f?tt ételekhez is DE csak akkor amikor a kész f?ttétel lehült kb 50 fokosra!" Forrás: http://cotcot.hu/cikk/2008/09/15/szuz-szuz-extra-szuz Egyébként nem innen tudom, hanem egy tudományos el?adásban hallottam a Kossuth Rádióban.

Kornél

Kedves Kozmás, javaslom látogass el az alábbi linkre: http://www.giallozafferano.it/ igaz, hogy olaszul vannak a receptek, azért a sz?z olívaolaj felismerhet? lesz. Nem is használnak másfajta olajat a f?zéshez. Most akkor az olaszok hülyültek meg, vagy pedig nálunk vannak túl okos emberkék?

Törölt felhasználó

Kedves Salumeria, (Kornél?)! Nem hülyült meg nálunk senki, egyszer?en nem való az extra sz?z olívaolaj sütésre a legújabb tudományos kutatások szerint, csak ennyi. Szerintem Te is olvass utána, cserébe megnéztem az oldalt. Üdvözlettel kozmás

Törölt felhasználó

Kedves Kozmás és Salumeria, szerintem középen van az igazság. Az extra sz?z olivaolaj valóban csak salátaolaj, f?zésre a sz?z olivaolaj használatos, ami tisztított, de nem vegyszeresen.Ezek a különbségek az árakban is meg- mutatkoznak.A nálunk sok helyen kapható m?anyagflakonos, 6-800 Ft./l. áron forgalomba hozott "olivaolaj" valójában vegyszeres végtermék, többet ér egy jó min?ség? napraforgóolaj.

szabob

Nagyon finom! A hús is, de a léb?l szám?zött paradicsom és fokhagyma egyenesen isteni ízt kapott. Sima napraforgó olajjal csináltam. Köszönöm szépen a receptet.

Törölt felhasználó

Olivaolajban disznókarajt sütni? Na ne...

Kornél

te sütheted disznózsírban is...

Törölt felhasználó

Még jó, hogy nem margarinban....

Kornél

max. vajban, a margarin m?kaja...tudhatnád...

Törölt felhasználó

Persze, hogy tudom, azért írtam.

ntekla

Nagyon finom a szaft

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek