r
Nosalty Logó

Serpenyős karaj mustáros burgonyapürével

Kornél
Serpenyős karaj mustáros burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

468
Kalória
19.6g
Fehérje
24.9g
Szénhidrát
30g
Zsír
217.9g
Víz
96.5g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Összesen 1857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A mustáros burgonyapüréhez

A pecsenyeléhez

Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 468 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    119.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3094.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 1857 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezhetjük őrölt köménnyel is. (Nem kell a hússzeleteket klopfolni.)
  2. Közben a sütőt melegítsük elő kb. 170-180 fokra.
  3. Egy nagyobb serpenyőben (amiben a hús szeletek elférnek egymás mellett) kevés olívaolajat hevítünk, majd nagy lángon szép pirosra sütjük a hús szeletek mindkét oldalát.
  4. A paradicsomokat félbe, a fokhagymákat vastagabb szeletekre vágjuk, majd tegyük a serpenyőbe, a húsok köré.
  5. Pirítsuk kb. 1 percig, majd öntsük fel a húsalaplével, és a fehérborral.
  6. Tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe 10-15 percig. Közben figyeljük, nehogy a paradicsom, vagy a fokhagyma megégjen.
  7. Közben elkészítjük a mustáros burgonyapürét: a burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük egy edényben. Hozzáadjuk a vajat, tejszínt, a kétféle mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd jól kikeverjük.
  8. A 15 perc leteltével vegyük ki a húsokat a serpenyőből, a benne maradt pecsenyelevet pedig öntsük egy olyan edénybe, amelyben kézimixerrel az egészet levesíteni tudjuk.
  9. Szűrjük át, majd tegyük vissza a tűzhelyre, adjuk hozzá a teáskanálnyi vajat, és melegítsük fel az első forrásig, folyamatos kevergetés mellett.
  10. Végül tálaljuk az ételt. A pecsenyelevet igény szerint adhatjuk adagonként, illetve kínálhatjuk külön mártásos csészében az étel mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Az alapötlet hentesektől származik, ők sütik a csontos karajt vastag szeletben, melyet borban is párolnak, attól lesz omlós a hús. A pecsenyelé sokféle lehetőséggel bír, ki-ki saját ízvilága, elképzelése szerint alakíthatja, a karajhoz szinte végtelen a lehetőségek tárháza. Most éppen ezek az alapanyagok voltak kéznél...:o)  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek