r
Nosalty Logó

Schelek tésztasalátája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Schelek
Schelek tésztasalátája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6100.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    2458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1217 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 3679 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy-egy lábosban feltesszük főni a tésztát (sós víz) és a virslit.
  2. Amíg főnek, egy nagyobb fajta tálban kikeverjük a majonézes mártást atejföl, a majonéz, a mustár és a cukor segítségével. Igazából ez ízlés dolga, hogy melyikből mennyit használunk. A mustárból kell igazán kevés a többihez képest.
  3. Az uborkát és a virslit is apró szeletekre-kockákra vágjuk, és belekeverjük a mártásba.
  4. Végül a leszűrt tésztát is belekeverjük.
  5. Tálalhatjuk rögtön, amíg még meleg a tészta, de ha hagyjuk állni, még jobban összeérnek az ízek (igaz, akkor már kihűlve kell enni).
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2860
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Schelek tésztasalátája
Schelek 10 recept

Először is imádom az uborkát, és szinte bármivel meg tudom enni. Másodszor, kedves uram szerint nem étel, amiben nincs hús. Így egy lustább napomon egy ilyen tésztasalátát dobtam össze, kétszeres mennyiségben (azelőtt virsli nélkül csináltam vagy parizerrel), és annyira ízlett neki, hogy azonmód megette a felét.:) Azóta is nagy kedvenc, sűrűn kéri, hogy ez legyen az ebéd meg a vacsora, meg a másnapi reggeli meg ebéd meg vacsora...:) Tipp: főtt vagy töltött tojással érdemes fogyasztani.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...