Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú krumplileves 3. -kolozsvári szalonnával

Savanyú krumplileves 3. -kolozsvári szalonnával
Savanyú krumplileves 3. -kolozsvári szalonnával
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy nyári melegben nem volt étvágya az embernek, és ez a leves - langyosan, savanykásan- üdítő, és még laktató is. Télen nehezebb, füstölt húsokkal szoktam készíteni, de most úgy láttam, az ízhatása most is jó, és a télihez viszonyítva könnyebb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes elkészíteni, nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy meg tudjuk főzni. Azonkívül nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a rántást csináljuk meg, hogy tudjon kihűlni, teszünk bele piros- és chili paprikát.
  2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, a húskockákkal odatesszük főzni,  a babérleveleket is beletesszük.
  3. Tehetünk bele ételízesítőt, ha az íze úgy kívánja. Félfővésnél a babért kidobjuk, mert ha túl sokáig fő, megkeseredik.
  4. A rántásba keverünk 2-3 ek tejfölt, egy pici vizet is adunk hozzá, hogy sima legyen. Ha megfőtt a krumpli, a levéből teszünk még a rántásra, és beleöntjük a sima, selymes rántást. 
  5. Közben a kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, mikróban egy pár perc alatt megsütjük.  A kiszedett leves tetejére 1-2 ek tejfölt teszünk, és erre a kisült szalonnacsíkokat.                                                                                                                                                                                                                                                       

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

nyári savanyú krumplileves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-06 09:52

Erőst jó! Meg az tetszik, hogy nem adagokban adod meg, hanem, hogy "lötty"! Tetszik!

furogabi
furogabi Sun, 2012-01-29 04:08

Szia! Mennyi vizet teszel a leveshez? Szeretném megfőzni ezt a levest!!

simonani
simonani / simonani Mon, 2012-10-08 19:57

Köszönöm, hogy érdeklődsz, 1-1,5 liter.... de annyi amennyit gondolsz, és jónak látsz.
Ahogy szeretitek a sűrűségét. Köszi az érdeklődésed- a világ legfinomabb és legolcsóbb kajája. Ani

simonani
simonani / simonani Sun, 2012-01-29 12:40

Szia Gabika!

Kb. 1-1,5 liter vizet teszek hozzá, de ha berántod, vagy habarod, utána pótolhatod, hogy olyan legyen ahogy szeretitek!
Ez ízlés kérdése!

Sok sikert hozzá, további szép napot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-06 12:08

Finom lehet, meg fogom főzni!

476
burgonya 1 kg
füstölthús kocka 3 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 kávéskanál
chili 1 db
babérlevél 2 db
tejföl 3 ek
kolozsvári szalonna 10 dkg