Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztával rakott burgonya

Savanyú káposztával rakott burgonya
Savanyú káposztával rakott burgonya
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van vagy húsz éve, hogy utoljára készítettem ezt az ételt, aztán valahogy feledésbe merült. Néhány napja eszembe jutott, hogy volt egyszer valami savanyú káposztás rakott krumpli receptem, ami nem is volt olyan rossz. Elkezdtem keresgélni a kismillió szakácskönyvem közt. Elég reménytelennek tűnt, dunsztom se volt, melyikben rejtőzhet. De meglett! Nagyon egyszerű étel, és finom is. A családom szerint amolyan "disznótoros" hangulata van. Az biztos, hogy más ízvilág, mint a megszokott rakott krumpli.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kolbász helyett ledarált pörkölttel is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és megfőzzük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük.
  3. A kolbászt is felszeleteljük.
  4. A hagymát felaprítjuk, és 1 kanál olajon megdinszteljük.
  5. Rátesszük a levéből kicsavart főtt savanyú káposztát, borsozzuk, cukrozzuk, és pár percig együtt pirítjuk.
  6. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, beleteszünk egy sor burgonyát, megsózzuk, rá savanyú káposzta kerül, arra pedig szeletelt kolbász. Erre egy kevés tejfölt öntünk. A rétegezést így folytatjuk, és burgonyával fejezzük be. A burgonyára öntjük a megmaradt tejfölt.
  7. Előmelegített sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x18x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 26 836
elküldve: 12
receptkönyvben: 673
elkészítve: 23/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

rakott burgonya másképp, savanyú káposztás-kolbászos rakott burgonya, savanyú káposztás rakott krumpli

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ircsike30
Ircsike30 Sun, 2014-01-12 11:35

Köszönöm a receptet, nagyon finomra sikerült! Annyit változtattam, hogy nem főztem meg a burgonyát és a káposztát, hanem nyersen készítettem el, ezért kb. 20 perccel tovább sütöttem.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-01-12 21:30

Jó ötlet! És azért megfőtt benne a krumpli rendesen? Vagy letakarva sütötted egy ideig? Érdekelne, mert kényelmesebbé teszi az elkészítését. A káposztát én se főzöm mindig, van, hogy egy kis olajon megpárolom csak.

katalinka3
katalinka3 Sat, 2012-10-06 20:14

Katalinka3. Nagyon jó a recepted. Én úgy gondolom, hogy a kolbász tetejére a főtt tojáskarikák is jók lennének. Én kiegészítem vele. Köszi a receptet. Üdv. Katalinka3.

Gaben76
Gaben76 Thu, 2012-05-10 15:34

egy egész kicsit eljatáztam, a tejfölt a közepéből kimaradt, így az egészet tetejére kentem rá. Viszont így is elképesztően finom lett!!! Legközelebb jobban figyelek, köszönöm a receptet: Gaben.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-05-10 18:21

Eljatáztad? :)) Na, megint tanultam egy szót. Bírom ezeket az új szavakat. :)) Örülök, hogy még így is jó lett az étel. Szívesen a receptet, és köszi az új szót! :)
Üdv: Fahéj

kittike23
kitti25 / kittike23 Wed, 2012-01-11 14:07

Kedves Fahéj! Megcsináltam, isteni finom lett :) Annyit bakiztam, hogy a savanyú káposztát nem cukroztam hanem sóztam, de így is nagyon jó lett :) Köszönöm a receptet :) Kitti

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-01-11 18:32

Kedves Kitti!
Nem is lényeges a cukor, ha az elmaradt, abból nagy baj nem lehet. Inkább csak kiemeli az ízeket. Örülök, hogy bevált a recept!
Üdv: Fahéj

Hincs Csilla
Hincs Csilla Mon, 2011-09-12 13:21

Szeretnem megkerdezni, hogy nyers kaposztaval "osszeillik" ez a recept, vagy esetleg mit lehetne valtoztatni hogy nyers kaposzat hasznalhassak a savanyu helyett? Kosz

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-09-12 15:03

Ennek a jellegzetessége a savanyú káposzta, mással nem helyettesíthető sajnos. Az már egy más étel lenne. De ha gondolod, próbáld meg, hátha beválik. Üdv: Fahéj

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2010-12-19 14:33

Kedves Fahéj! Én ezt biztos szeretném. :-) Jó, h. megtaláltad ezt a receptet, mert így én is tudomást szereztem róla. Köszi, h. megosztottad! Szép vasárnapot: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2010-12-19 16:06

Kedves Gabi!
Én is örültem, hogy újra felfedeztem. Nagyon szeretem a savanyú káposztás ételeket. Már a karácsonyi töltött káposztát (ami nélkül nálunk nem múlhat el az ünnep) is alig bírom kivárni. :))
Neked is szép napot: Éva

716
burgonya 80 dkg
savanyú káposzta 80 dkg
kolbász 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
disznózsír 1 ek