Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott burgonya gazdagon

Rakott burgonya gazdagon
Rakott burgonya gazdagon
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra a "gazdagon" azt jelenti, hogy egy ételben azok a hozzávalók, amelyektől igazán ízletes lesz az étel, nagyobb mennyiségben vannak benne. Ilyenek például a (házi) krémekkel töltött sütemények, de ilyen az igazi, szaftos rakott krumpli is, amit jóízűen eszik meg a család.

Sok receptnél látni, hogy a burgonyát héj nélkül főzik a rakott burgonyához, viszont nem csak egészségesebb, hanem sokkal finomabb is lesz (bár tovább tart a főzés), ha héjában főzzük a krumplit, és utána szeleteljük fel.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ugyan elég szaftos lesz a házi szaláminak köszönhetően, viszont mi nem eszünk kenyeret hozzá. Legfinomabb házi savanyúsággal, pl. kovászos uborkával vagy tejfölös uborkasalátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat megmossuk, és enyhén sós vízbe feltesszük főni (12 perc), utána leöntjük róla a vizet, és hideg vízbe áztatjuk pucolás előtt.
  2. Megmossuk a burgonyát, és héjában megfőzzük sós vízben. A mérettől függ, de max. 30 perc. Utána leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt, meghámozzuk, kb. 0,5 cm vastagságúra felszeleteljük. Közben a szalámit (vagy kolbászt) szintén fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, és a tojást is felkarikázzuk. A tejfölt csipetnyi sóval simára keverjük, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Egy tepsit vagy egy jénait szükség esetén picit kivajazunk (bár szerintem nem kell, mert a szalámiból épp elég zsiradék oldódik ki), a sütőt pedig előmelegítjük 180°-ra.
  4. Az összetevőket az alábbiak szerint rétegezzük: 1. burgonyaszeletek + enyhén sózzuk 2. tojáskarikák + enyhén sózzuk 3. szalámiszeletek 4. burgonyaszeletek + enyhén sózzuk... Az egészet addig folytatjuk, amíg az említett hozzávalók el nem fogynak (érdemes a tepsi/jénai szélére is burgonyaszeleteket tenni).
  5. A rétegezést mindig a burgonyaszeletekkel fejezzük be, melyre ezután rásimítjuk a tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőben kb. 25-30 percig sütjük, majd még 5 percig grillfokozaton lepirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 1 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
burgonya 1.5 kg
tojás 10 db
paprikás szalámi 30 dkg
tejföl 3 dl
sajt 15 dkg
himalája só 0 ízlés szerint