Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú hús krumpligombóccal

Savanyú hús krumpligombóccal
Savanyú hús krumpligombóccal
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családi legenda szerint miután szüleim összeházasodtak, apukám testvére és gyerekei meglátogatták őket. Ebben az időben szüleim még együtt laktak anyukám szüleivel és Dédikémmel.

Unokanővérem Évi, nagyon rossz evő volt, és nem evett meg semmit. Dédikém a kedvében akart járni, és megkérdezte, hogy mit szeretne enni. Ekkor azt a választ kapta, hogy vadast! Dédikém nekiállt hát, és elkészítette a vadast, ahogy ő ismerte (lásd recepjeim között). Unokanővérem megkóstolta, és azt mondta, hogy "-ez nem olyan, mitamilyet az Anyukám szokott csinálni!",- és persze nem ette meg. Ezután derült ki, hogy Évi gyerekkorában a "savanyú húst" nevezte vadasnak. :) 

Nem olyan régen, amikor meglátogattam Évit Pécsen, azt kérdezte tőlem, hogy mit főzzön nekem. Azt  kértem, hogy főzzön nekem olyan "vadast", amit gyerekkorában szeretett volna enni, mert én viszont olyat még soha nem ettem, csak hallottam róla. Meg kell, hogy mondjam, valóban nem olyan, mint a Dédikém vadasa, sőt a vadashoz köze nincs, de kitűnő, így megtanultam tőle, és azóta én is főzöm, mert nagyon finom! :) Köszönet érte Évi! :)

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A krumpli gombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, belerakjuk a szintén apró kockára vágott húst, megsózzuk.
  2.  Fedő alatt kis lángon pároljuk, és közben néha megkavarjuk, amikor a hús fehér és levet ereszett, megszórjuk pisrospaprikával, és bő vízzel felengedjük, beletesszük a babérlevelet, és kis lángon főzzük
  3. Amihor a hús puha, a tefölből és a lisztből csomómentes habarást készítünk, és hozzáadjuk a húshoz 
  4. Ezt követően belejeverjük az ecetet.

Krumpligombóc:

  1. A héjában megfőzött krumplit, megpucoljuk krumplinyomón áttörjük, és a liszttel, grízzel, tojással,  sóval tésztát gyúrunk.
  2. 1 órát állni hagyjuk.
  3. Egy nagy lábosban vizet forralunk, amikor már jól lobog a víz, közepes gomócokat formálunk, és a forró vízben kifőzzük.
  4. Ha a gombóc feljön a tetejére, onnantól számítva kb. 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és egy kanál forró zsírba vagy olajba tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 678
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Évi vadasa, sertéscomb paprikás mártással, ecetes sertéshús paprikásan krumpligombóccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

652
sertéscomb 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 2 kk
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
ecet 1 kk
burgonya 0.5 kg
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
búzadara 1 evőkanál
0 ízlés szerint