Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa kuglóf kókusszal

Sárgarépa kuglóf kókusszal
Sárgarépa kuglóf kókusszal
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom, zamatos, nálunk pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forma előkészítéséhez és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle cukrot habosra keverjük a tojásokkal és a citromhéjjal. Majd fokozatosan adagolva hozzáadjuk az olajat, a csipet sót, és beleforgatjuk a nem teljesen finomra reszelt répát is.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kókusszal és az áfonyával, majd apránként adagolva a tojásos masszába forgatjuk.
  3. Egy kuglóf formát olajjal kikenünk, lisztezünk, és beleöntjük a masszát.
  4. Sütés: 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig. Tűpróba! Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk.
  5. Ha kész, a formában hagyjuk hűlni 15 percig, ezután rácsra téve hűlni hagyjuk.
  6. Porcukorral meghintve vagy citrommázzal bevonva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 051
elküldve: 6
receptkönyvben: 103
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répás kókuszos kuglóf vörösáfonyával, kókuszos kuglóf répával, répás kuglóf kókusszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1159
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
sárgarépa 30 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
kókuszreszelék 10 dkg
vörösáfonya 7 dkg
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
porcukor 1 ek