r
Nosalty Logó

Sárgamázas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sárgamázas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1918 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    479.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    223 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6532.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1389 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2926 mg
  • Nátrium
    1425 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2999 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    1160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2826 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 7664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 435 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét, a vajat vagy margarint és a cukrot habosra keverjük, csipet só, majd belekeverjük a diót, és végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
  2. Zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és kb. 200 fokon megsütjük /tűpróba/.
  3. Ha megsült tészta, a mázat a még forró tésztára öntjük, és elsimítjuk rajta. Másnapig szárítjuk a mázat rajta, majd óvatosan felszeleteljük. (A mázhoz valókat alaposan kikeverjük.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 26333
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sárgamázas
Katharosz 487 recept

Könnyen elkészíthető, nagyon finom sütemény, kezdő házi asszonyként tanultam " ANNO".

Hozzászólások

Föfi Kata

Ezt nagyon szeretem! Anyósomtól tanultam, szintén kezd? koromban, annyi eltéréssel, hogy mi lecsepegtetett meggyet (nyers, bef?tt vagy akár fagyasztott-felengedett formában) is szórunk a tetejére. De jó, hogy feltetted, ezt fogom ma megsütni!

Nefelejcs

A máz alá kell a meggy, vagy a tetejére???

Föfi Kata

Szia! A máz alá kell, amikor a masszát besimítom a tepsibe, a tetejét rakom ki a meggyel. Ez aztán a sülés közben szépen belesüllyed a tésztába. Szeretjük így, mert jól ellensúlyozza a máz édességét. Kata

Nefelejcs

Köszönöm szépen, ki fogom próbálni! Üdv. Janka

Törölt felhasználó

minden karacsonyi unnepeken suttom ezt a sutemenyt, mert a lanyom nagyon szereti, egyszeru, sokaig finom es fantasztikus :)

Katharosz

Tényleg egyszer? az elkészítése, de nagyon finom! Kati

pussycat

Ennek a tesztaja kituno lesz nekem tojasfeherje mentesre, es a tetejere a mazat lehet izesiteni akarmi massal is, pl. citrom, karamell, vagy akar csoki. Koszonom az otletet! udv. pussycat:)

vzorka

Szia! A szárítás azt jelenti, a tepsiben hagyott süti lefedetlenül áll másnapig? Nem szárad ki a tészta?

Katharosz

Szia! Én h?t?szekrénybe szoktam tenni, hogy a máz dermedt maradjon rajta. Kiszáradni nem fog mível a máz nem engedi, és persze a dió sem. Üdv. Kati

vzorka

Köszönöm a segítséget.

Törölt felhasználó

Eze valóban egy nagyon finom sütemény, nálunk a családban zongorabillenty? néven fut.

Törölt felhasználó

Szia! Ez tényleg nagyon finom sütemény, az egész család szereti. Én még a máz tetejére szoktam reszelni tortabevonó csokoládét, az még lendít rajta egy picit. = ) Netti

zsoharkati

A családom minden tagja imádja,köszi,szuper recept.Én is egy kis magozott meggyet szórtam a tésztába.Isteni lett!Köszönöm szépen!!!

Törölt felhasználó

Üdv. Most készítem, a tojásfehérjéhez a margarint hogyan adagoljuk?! Most ver?dik, elég érdekes, csomós az állaga, a de nem volt a receptben hogy lágynak ,vagy olvasztottnak kell lennie, a cukor is benne van , hát..... nem tudom mi lesz bel?le!!!? Ez nekem teljesen új dolog hogy a fehérjéhez margarint adunk!

Katharosz

Szia, ezt a sütit így kell csinálni, mivel a sárgája a tetejére kerül, nekem nem szokott gond lenni vele. Gyakorlatilag kezd? háziasszony korom óta készítem, az bizony már rég volt! Üdv. Kati

Törölt felhasználó

Szia! Azóta el készült! Nagyon fincsi lett tényleg! Másfélszeres adagot csináltam elsöre, nagyobb tepsibe, szépen megsült a tészta. Bár a margarinos ,fehérjés rész nem lett kemény, s?t egy kicsit folyós maradt, de lényeg hogy jól megsült! Végül is sür? massza lett bel?le, miután belekerült a dió, és a liszt is. Köszi a receptet, tényleg egyszer? és finom, gyors is, máskor is elfogom készíteni!

szcsandy

A lányom kedvenc sütije! Én zongorabillenty?ként ismerem :)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek