Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgamázas

Sárgamázas
Sárgamázas
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, nagyon finom sütemény, kezdő házi asszonyként tanultam " ANNO".

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét, a vajat vagy margarint és a cukrot habosra keverjük, csipet só, majd belekeverjük a diót, és végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
  2. Zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és kb. 200 fokon megsütjük /tűpróba/.
  3. Ha megsült tészta, a mázat a még forró tésztára öntjük, és elsimítjuk rajta. Másnapig szárítjuk a mázat rajta, majd óvatosan felszeleteljük. (A mázhoz valókat alaposan kikeverjük.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 19 814
elküldve: 7
receptkönyvben: 229
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós süti tojássárgája mázzal, diós szelet, sárga mázas sütemény

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szcsandy
szcsandy Sun, 2014-07-27 18:06

A lányom kedvenc sütije! Én zongorabillentyűként ismerem :)

debbybaba
debbybaba Sat, 2013-11-30 17:06

Üdv. Most készítem, a tojásfehérjéhez a margarint hogyan adagoljuk?! Most verődik, elég érdekes, csomós az állaga, a de nem volt a receptben hogy lágynak ,vagy olvasztottnak kell lennie, a cukor is benne van , hát..... nem tudom mi lesz belőle!!!? Ez nekem teljesen új dolog hogy a fehérjéhez margarint adunk!

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2013-11-30 22:44

Szia, ezt a sütit így kell csinálni, mivel a sárgája a tetejére kerül, nekem nem szokott gond lenni vele. Gyakorlatilag kezdő háziasszony korom óta készítem, az bizony már rég volt!
Üdv.
Kati

debbybaba
debbybaba Sat, 2013-11-30 23:39

Szia! Azóta el készült! Nagyon fincsi lett tényleg! Másfélszeres adagot csináltam elsöre, nagyobb tepsibe, szépen megsült a tészta. Bár a margarinos ,fehérjés rész nem lett kemény, sőt egy kicsit folyós maradt, de lényeg hogy jól megsült! Végül is sürű massza lett belőle, miután belekerült a dió, és a liszt is. Köszi a receptet, tényleg egyszerű és finom, gyors is, máskor is elfogom készíteni!

zsoharkati
zsoharkati Wed, 2013-11-13 17:24

A családom minden tagja imádja,köszi,szuper recept.Én is egy kis magozott meggyet szórtam a tésztába.Isteni lett!Köszönöm szépen!!!

ancsa924
ancsa924 Sat, 2013-06-29 21:11

Szia! Ez tényleg nagyon finom sütemény, az egész család szereti. Én még a máz tetejére szoktam reszelni tortabevonó csokoládét, az még lendít rajta egy picit. = )
Netti

tonka6
tonka6 Tue, 2013-06-04 13:43

Eze valóban egy nagyon finom sütemény, nálunk a családban zongorabillentyű néven fut.

vzorka
vzorka Mon, 2013-05-06 14:29

Szia! A szárítás azt jelenti, a tepsiben hagyott süti lefedetlenül áll másnapig? Nem szárad ki a tészta?

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2013-05-06 22:24

Szia! Én hűtőszekrénybe szoktam tenni, hogy a máz dermedt maradjon rajta. Kiszáradni nem fog mível a máz nem engedi, és persze a dió sem.
Üdv. Kati

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-09 11:26

Ennek a tesztaja kituno lesz nekem tojasfeherje mentesre, es a tetejere a mazat lehet izesiteni akarmi massal is, pl. citrom, karamell, vagy akar csoki. Koszonom az otletet! udv. pussycat:)

Monica123
Monica123 Mon, 2013-01-28 11:36

minden karacsonyi unnepeken suttom ezt a sutemenyt, mert a lanyom nagyon szereti, egyszeru, sokaig finom es fantasztikus :)

Föfi Kata
Föfi Kata Sat, 2013-01-26 12:42

Ezt nagyon szeretem! Anyósomtól tanultam, szintén kezdő koromban, annyi eltéréssel, hogy mi lecsepegtetett meggyet (nyers, befőtt vagy akár fagyasztott-felengedett formában) is szórunk a tetejére. De jó, hogy feltetted, ezt fogom ma megsütni!

Föfi Kata
Föfi Kata Mon, 2013-02-04 15:53

Szia! A máz alá kell, amikor a masszát besimítom a tepsibe, a tetejét rakom ki a meggyel. Ez aztán a sülés közben szépen belesüllyed a tésztába. Szeretjük így, mert jól ellensúlyozza a máz édességét. Kata

1918
cukor 30 dkg
margarin 30 dkg
dió 30 dkg
tojásfehérje 6 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojássárgája 6 db
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag