Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kik Alicha

Kik Alicha
Kik Alicha
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Enyhén pikáns, könnyen elkészíthető felesborsóleves Etiópiából. Tradicionálisan egy magőrleményből készült palacsintába csomagolva fogyasztják.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felesborsót kétszeres vízben egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap leszűrjük, félretesszük.
  3. Az olívaolajat felmelegítjük.
  4. A lilahagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk.
  5. A fokhagymát felkockázzuk, 1 percig a hagymával pároljuk.
  6. A kurkumát is rászórjuk a fokhagymás hagymára, és elkeverjük.
  7. A gyömbér héját lekaparjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. A kurkumás hagymákba forgatjuk.
  8. A beáztatott, lecsöpögtetett felesborsót hozzáadjuk, 6 dl vízzel felöntjük, elkeverjük.
  9. Forraljuk fel, majd 10 percig erősen bugyogva főzzük. Csökkentsük a lángot alatta, fedjük le fedővel, majd 50 perc alatt főzzük puhára.
  10. Hűtőben eláll pár napig.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsóleves, etióp leves felesborsóból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

196
felesborsó 125 g
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 5 g
kurkuma 1 kávéskanál
1 kávéskanál
víz 6 dl