Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés-márványsajtos csirkemell

Körtés-márványsajtos csirkemell
Körtés-márványsajtos csirkemell
95 perc / előkészület: 75 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb ízkombináció, amit valaha is kitaláltam, kipróbáltam. Nem vitás, a család kedvence lett. Gondoltam, megosztom. Veled, kedves olvasó ezt a fantasztikus ízvilágot, és remélem, elnyeri tetszésed. Elkészítése könnyű, kezdők is könnyen megbírkóznak vele. Sok sikert kívánok az elkészítéshez, és jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléket a fűszersóval bedörzsöljük, majd lisztben megforgatjuk, és kevés olajban elősütjük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és negyedekre szeljük.
  2. Kevés vajon megfuttajuk a körtéket, rácsorgatjuk a mézet, belefacsarjuk a citrom levét, és ráöntjük a bort. Míg el nem párolog a leve, addig főzzük a körtéket, de vigyázzunk, ha puhább a körténk, ez az idő kevesebb.
  3. A kisütött csirkemell-filéket egy tepsiben egymás mellé helyezzük, rámorzsoljuk a márványsajtot, majd a tetejére halmozzuk a körtéket.
  4. Előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt elolvad, és összemelegednek az ízek.
  5. Burgonyakrokettel vagy rizzsel tálaljuk.
  

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 477
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Alinka

Mióta szakács: 2011.07.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

körtés csirke, mézzel, márványsajtos csirkemell körtével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viangel
Viangel / viangel Wed, 2015-09-16 20:46

Ez volt a vacsink, nagyon finom volt. Biztosan máskor is elkíszítem majd! Igazi őszi recept. Köszi!

jkerekes8
jkerekes8 / jkerekes8 Sun, 2011-08-21 13:20

Nagyszerű recept! Pici változtatással készítettem el, Éppen volt joghurtban pácolt csirkemell a hűtőben, és kihagytam a lisztezést, vajon pirítottam le. Kéksajtom volt itthon, nagyon erős ízű, ezért 10 dkg natúr sajtkrémmel összetörtem, ezt tettem a húsra, majd rá a körtéket. Még a körte főzőlevéből is csurgattam rá, hogy minél szaftosabb legyen. Isteni volt, ünnepi étek! Köszönöm a receptet, nálunk ez kedvenc lesz, még akkor is, ha a férjem nem eszi meg a húst gyümölccsel,(most épp nem volt itthon, ezért vágtam bele...) de a család többi része nagyon szereti.

Linka
Alinka / Linka Tue, 2011-08-30 14:59

Köszönöm hozzászólásod, nagyon ötletesnek tűnik. Régebben én sem ettem meg a hús-gyümölcs, édes-sós párosítást, de amióta ezt megkóstoltam, nagy rajongója vagyok az efféléknek. Ha marad a körte főzőlevéből, besűrítheted és tálaláskor meglocsolhatod vele a husikat. Viszont a sültcsirke fűszersóval való bedörzsölést semmi pénzért nem hagynám ki, attól lesz úgy igazán kerek-egész... Próbáld ki majd ezt az eredetit is, nem fogsz, fogtok csalódni.

655
csirkemell filé 60 dkg
körte 4 db
kéksajt 15 dkg
édes fehérbor 1.5 dl
citromlé 1 citromból nyert
méz 2 ek
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek