Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromsajtos körtés rakott sertéskaraj

Háromsajtos körtés rakott sertéskaraj
Háromsajtos körtés rakott sertéskaraj
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kétezres évek elején találkoztam először ezzel a recepttel. Szerepjátékot játszottam, és a játékon belül egy Amazon-klán által üzemeltetett fogadóban "dolgoztam". A recept az ottani specialitás volt, melynek nyilván a fogadó közege adott még extra pikantériát.

Természetesen a játékosok a játékon kívül is találkoztak, bulikba jártak, és ott készítette el egy kedves klántársam ezt az ételt. Az akkori recept apró finomításokon esett azóta át, de mindenképp meg kell említsem: köszönöm az ötletet, Lyr! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az étel íze kissé édeskés, mégis markáns húsétel. Hogy kellemesen tálalható legyen, érdemes olyan köretet választani hozzá, mely ugyancsak rusztikus kiegészítése az aranybarna, napsütötte kebleket idéző halmoknak. Én általában bacon-be göngyölt grillsajtot teszek mellé, mely sütés után kellemesen roppanó külsejével, ámde forrón ruganyos belsővel, sós ízével harmonizál a hússal, és hogy meglegyen a nemzeti szín (piros a sült bacon, fehér a sajtos takaró, zöld pedig a cukkini), hámozatlan cukkinit grillezek mellé. A cukkini grillezve krémesen omlós állaga és friss, zöld íze pont kiegészíti az édes-sós egyéb étkek ízharmóniáját.

Legutóbb karácsonykor készítettem, ezt a nem hagyományos receptet, nagy sikert aratott nem csak a család körében, de kiposztolás után a követőim körében is a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszunk egy akkora serpenyőt, amiben a húsokat kényelmesen le lehet teríteni, hogy ne lapolódjanak át. A serpenyőt kenjük ki nagyon vékonyan az olajjal (a hús fog még hozzá zsiradékot izzadni).
  2. A közepesre vágott hússzeleteket borsozzuk, sózzuk ízlés szerint. Vegyük figyelembe, hogy a friss körte párolódó édes leve (mert a körte a sajttakaró alatt párolódni fog) a húst is áztatni fogja. Az így előkészített húsokat fektessük le a serpenyő aljába.
  3. A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk háromfelé (mintha egy Mercedes emblémán toltuk volna át őket), szabadítsuk meg őket a magháztól, illetve a szár kemény részétől, majd minden egyes szelet húsra helyezzünk el egy-egy szeletet.
  4. Az így szeretkező hús- és körteszeletek nászát rejtsük sajttakaró alá, előbb egy lapkasajttal kapjanak takarót, majd hogy szép rusztikus textúrája legyen a násznak tálaláskor, szórjuk meg reszelt trappistával és őrölt parmezánnal.
  5. Közepesen meleg sütőben süssük addig, míg a sajt rá nem olvad a kreációra, és aranybarna színt nem ölt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 839
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

_zso2

Mióta szakács: 2009.08.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Háromsajtos delejes domborulatok, körtés-sajtos sertéskaraj, csőben sült körtés-háromsajtos karaj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ormenyes
ormenyes Wed, 2015-02-25 02:14

isteni finom ,én már többször is elkészítettem . Annyit változtattam rajta, hogy 2-3 szem burgonyát karikára szelve sózva- pici olajjal meghintve a hús alá tettem ami sertés helyett csirkemell volt erre jött a körte, majd a lapka sajt.Köszönöm a receptet.

679
sertés rövidkaraj 50 dkg
körte 3 nagy db
lapkasajt 9 db
trappista sajt 20 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál