r
Nosalty Logó

Sárgabarackos burgonyagombóc

zora
Sárgabarackos burgonyagombóc
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

852
Kalória
20.8g
Fehérje
137.3g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
312.4g
Víz
48.6g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 852 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    312.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1904 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 852 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4054.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    1591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    549.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1249.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    7617 micro
  • β-crypt
    681 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 3407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, még melegen krumplitörőn átnyomjuk, hagyjuk kihűlni.
  2. Közben kimagozzuk a megmosott és megszárított gyümölcsöt, a közepét megszórjuk őrölt fahéjjal és cukorral.
  3. A vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  4. Ha a burgonya kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót, és összedolgozzuk.
  5. Meglisztezett deszkán egy nagy hengert formázunk, és szeleteket vágunk belőle, kilapítjuk a megfelelő nagyságúra, és megtöltjük a barackkal.
  6. Gombócokat formázunk belőle, lobogó forró sós vízben kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és rögtön rátesszük a vajon előzőleg megpirított zsemlemorzsára. Nem keverjük, csak rázogatjuk.
  7. Fahéjas vagy sima porcukorral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p

Újburgonyából nem készíthető el, mert nem elég lisztes. Mindenféleképpen régi krumpliból csináljuk!

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...