r
Nosalty Logó

Sárgabarackos csirkemell

A kis gasztronauta
Sárgabarackos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

496
Kalória
46.9g
Fehérje
13.5g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
209.8g
Víz
137.4g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1984 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 496 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    187.7 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4175.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    839.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5131 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1984 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy csipet fahéjjal. Pár óráig hűtőben pihentetjük, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.
  2. A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk.
  3. Az elősütött csirkemell szeleteket kiolajozott tepsiben egymás mellé helyezzük, és ráhalmozzuk a félbe vágott barackszemeket. Reszelt sajttal bőven megszórjuk.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarnára nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egyszerű és egészséges fogás.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...