r
Nosalty Logó

Vörösborban párolt pulykacomb diszkoszban

Zoli
Vörösborban párolt pulykacomb diszkoszban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

759
Kalória
33.6g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
53.8g
Zsír
309.5g
Víz
138.6g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
23.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    430.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6600.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2764 mg
  • Nátrium
    2572 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.7 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    2475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 6080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A pulykacombot megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk, és beletesszük egy tálba.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Belekeverjük az olajba az őrölt borssal együtt, és ráöntjük a pulykahúsra. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Wokba tesszük a húst az olajos páccal együtt, és fehéredésig sütjük.
  4. Az almák magházát kivágjuk, a szőlőt leszemezzük, a kolozsvári szalonnát vékonyan felszeleteljük.
  5. A diszkosz alját alufóliával két soron kibéleljük. (Újabban alu grilltálcát szoktam beleszabni, ha parázsban használom, mert így biztosan nem kapja oda az étel alját.Sütőben elég az alufólia.) Ráfektetjüka kolozsvári szalonna szeleteket. Erre ráhalmozzuka húst, ráhelyezzükaz almákat, és a tetejére szórjukegyenletesen a szőlőszemeket. Az egészet nyakon öntjüka soproni kékfrankossal.
  6. Rázárjuka diszkosz fedelét, és beletesszüka parázsbavagy a sütőbe. Parázs esetében a sütési idő kb. két óra, tűzhely sütőjében egy óra. Sütési idő eltelte körül érdemes ellenőrizni az ételt. Amennyiben még nincs teljesen készen, vissza kell kb. negyedórára tenni. A diszkosznál nagyon óvatosnak kell lenni, mert nagyon forró. Piszkavassal szoktam kivenni, amit a tetején lévő fülbe akasztok be. Utána vastag sütőkesztyűvel nyitom fel óvatosan.
  7. Rizzselvagy krumplipürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Közeledik újra az ősz, ezért  az ételeinknél fel tudjuk használni az ajándékait. A diszkoszról és annak használatáról már írtam. Nagyon kedvelem, főleg a szabadban. Teljesen úgy működik, mint egy cseréptál, csak egy kicsit zsírosabban kell vele bánni. Ezért kell az alsó sorba a kolozsvári szalonna, amit a cseréptálnál el is lehet hagyni.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek