r
Nosalty Logó

Sárgabarackos clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Sárgabarackos clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1844 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 152 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 461 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    3644 micro
  • β-crypt
    356 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 1844 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd félrehúzzuk, egy kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A vaníliát kivesszük. Hozzáadjuk a tejszínt. Közben a tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejszínes tejet.
  3. Egy sütőformát kivajazunk, majd az alját kibéleljük a barackkal, ráöntjük a tésztát.
  4. 200 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13346
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 04.

Ajánló

A gyümölcsöt variálhatjuk tetszés szerint. Úgy is szokták készíteni, hogy a gyümölcsöt azonos gyümölcsből készült pálinkába áztatják egy picit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos clafoutis
Mercedes 302 recept

Már régóta készültem egy clafoutis sütésre. Még csak enni sem ettem előtte sohasem. A piacon sétálva a magyar érett sárgabarackot meglátva röppent fel a gondolat, hogy most érkezett el az ideje ennek a süteménynek. Így hát el is készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.