Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyes-mákos clafoutis

Meggyes-mákos clafoutis
Meggyes-mákos clafoutis
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mákból sohasem elég! :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Villával felverjük a 3 tojást.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a joghurtot, a margarint, a sót, a fahéjat és a cukrokat, ezeket alaposan összedolgozzuk, végül belekeverjük a mákot és a lisztet is, hogy homogén állagó masszát kapjunk.
  3. A meggyet lecsöpögtetjük, egy tálba tesszük, ahol meglocsoljuk sütőrummal vagy rumaromával. Hozzákeverünk egy kevés darált kekszet, éppen hogy csak annyit, hogy magába szívja a rumot és a meggy maradék levét, így az nem fogja eláztatni a clafoutis tésztáját.
  4. A meggyet is belekeverjük a tésztába, majd az egészet egy margarinnal kikent kapcsos tortaformába öntjük. Tetejére mandulaforgácsot szórunk.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 118
elküldve: 16
receptkönyvben: 529
elkészítve: 20/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicseriborsó

Mióta szakács: 2010.03.01.
15 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-mákos tejespite, meggyes-mákos sütemény

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Sun, 2012-02-19 20:22

kedves Csicseriborsó,

kapásból dupla adagot sütöttem, de nem bántam meg. nagyon-nagyon finom :-)
köszi a receptet.

KWilde
K / KWilde Mon, 2011-05-16 13:42

Nagyizgalmamban kifelejtettem belőle a rumaromát, de megsütöttem és nagyon finom lett. Annyira, hogy a késésben lévő párom az ajtóból visszaszólva azért még megkérdezte: ugye a sütit csomagoltál nekem reggelire is?

Szóval köszönjük a receptet :)

Gery83
Gery83 / Gery83 Fri, 2011-04-15 18:06

Nagyon guszta a süti, az viszont érdekelne hogy milyen jellegű lesz a tésztája? Olyan mint a bögrés mákosnak, tehát ilyen öntött tészta jellege van? A kép alapján nem tudom eldönteni :) Előre is köszönöm a választ, be van tervezve hétvégére sütésre...

Topkapi
Csicseriborsó / Topkapi Fri, 2011-04-15 21:31

Szia Gery!
Ha jól gondolom, akkor kevert tésztája lehet az általad említett bögrés mákosnak.
A clafuotis-ban ezzel szemben több a folyadék és nincs sütőpor, így a tésztája krémesebb és tömörebb lesz. Akkor az igazi, ha a sütés vége felé a szélei elválnak (vagy legalább is könnyen elválaszthatóak) a kapcsos tortaforma oldalától és a közepe is megszilárdult, nem lötyög ha megrázod.
A tészta állaga a széleken egyébként hasonló a bögrés mákoshoz, de a közepét inkább a sült pudinghoz tudnám hasonlítani.
Sok sikert a sütéshez! :)
Üdv,
Csicseriborsó

Gery83
Gery83 / Gery83 Sat, 2011-04-16 20:47

Jelentem isteni lett! :D Bár egy picit a rumaroma megszaladt, de így is nagyon finom lett. Tényleg nagyon jó az állaga a tésztának. Köszi a receptet, máskor is megfogom sütni! Gergő

Gery83
Gery83 / Gery83 Fri, 2011-04-15 22:30

Köszi az infókat, azt hiszem holnap ki is próbálom, majd megírom milyen lett ;)

308
finomliszt 100 g
mák 100 g
tej 3 dl
joghurt 125 g
margarin 30 g
tojás 3 db
cukor 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
meggy 350 g
kekszmorzsa 20 g
rumaroma 10 ml
mandulapehely 2 ek
margarin 1 ek