r
Nosalty Logó

Low-Carb vaníliás clafoutis eperrel

NS
Low-Carb vaníliás clafoutis eperrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

162
Kalória
13.8g
Fehérje
7.8g
Szénhidrát
8.3g
Zsír
92.8g
Víz
187.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 162 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    818 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A tojást krémesre keverjük fehéredésig, majd az összes hozzávalót hozzákeverjük az eper kivételével.
  2. A krémet 4 kisebb tálkába töltjük, majd a tetejére szórjuk az epret.
  3. Egy tepsit megtöltünk félig vízzel, és ebbe helyezzük a tálkákat, ami azért szükséges, hogy a massza ne száradjon ki a sütőben, hanem egyenletesen „pudingszerűre” süljön.
  4. 160 fokon előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, de figyeljük, nehogy kiszáradjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Ha édességről van szó, egyáltalán nem vagyok válogatós, megeszek szinte bármit, ami utamba kerül. Ennek oka nagy valószínűséggel az, hogy ilyen rettenetes bűnt csak igen ritkán engedek meg magamnak, és akkor is igyekszem ezt valami olyannal tenni, ami csak kicsit piszkálja meg a lelkiismeretem. Hát ez a recept garantáltan nem csapja ki a bűnfaktor-jelző rendszerem, ráadásul egyszerű, gyors és hanyagolható Ch tartalommal rendelkezik a magas fehérje mellett:) Fitneszes-gyúrós egyedek figyelmébe mindenképp ajánlom! Részletek a blogomon.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...